Dacă tot am început să lucrez la rețeta de mămăligă mai detaliată, am zis să continui cu această variantă de mămăligă în straturi cu brânză, sau Taci și Înghite - denumirea mai populară. Bineînțeles că este delicioasă, nici nu are cum să fie altfel cu atâtea în ea, copiilor le-a plăcut mult, deci încercați cu încredere.
Taci și Înghite este mai interesant la gust pentru că mămăliga se impregnează la cuptor cu unt, telemeaua se topește și toate împreună formează gustul minunat și servirea mai deosebită.
Fierbeți mămăliga cu apă/lapte și sare, aveți toți pașii și instrucțiunile în Mămăliga - rețeta de bază.
Doar aveți grijă să puneți mai puțină apă/lapte conform rețetei de aici, mămăliga în rețeta de Taci și Înghite este puțin mai fermă.
Cu jumătate din unt ungeți bine o tavă mare și adâncă, aici este de 20x30cm.
Puneți jumătate din mămăliga pregătită la pasul 1 în tavă, aveți grijă să fie fierbinte, imediat după ce ați fiert-o în oală.
Nivelați și distribuiți cu lingura pe toată suprafața.
Puneți restul de unt peste acest strat, ungeți și distribuiți uniform.
Dați prin răzătoarea mai mare, sau striviți cu degetele, jumătate din cantitatea de brânză și o distribuiți peste mămăliga cu unt.
Acum puneți restul de mămăligă, nivelați cu lingura.
Cu o lingură faceți câteva adâncituri în ea, după câte ouă vreți să puneți acolo. Eu am pus 6 ouă, deci am făcut 6 adâncituri.
Bateți și aranjați ouăle în aceste cuiburi formate.
Printre ouă puneți restul de telemea răzuită.
Opțional puteți pune deasupra și bucățele de cârnați, șuncă, slănină afumată, etc.
Dați tava în cuptorul preîncălzit la 200 de grade pentru 20-30 de minute, până observați că ouăle sunt gătite după cum vă place - mai moi sau mai tari.
Serviți caldă sau fierbinte cu smântână și murături, este combinația perfectă.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.