De cand am descoperit reteta de pachetele clasice chinezesti, acestea au devenit unul din aperitivele preferate la multe mese festive, adevarat alint deosebit si delicios. Intre timp am incercat si o alta varianta, la fel de buna, cu creveti si legume, dar fara taietei. Va recomand cu mare incredere reteta, daca aveti pofta de ceva interesant, altfel si cu gust foarte bun!
Cu 2-3 ore inainte sa va apucati de pachetele, puneti la inmuiat ciupercile shiitake(de obicei se vand uscate). Daca le aveti proaspete, omiteti acest pas.
Si nu uitati sa decongelati foile de placinta!
Curatati crevetii, daca le-ati luat proaspeti si in cochilii. Crevetii congelati doar se decongeleaza din timp si se scurg bine de apa lasata.
Intr-o tigaie incalziti putin ulei, puneti in el cateii de usturoi tocat si caliti 1-2 minute pana incep sa se rumeneasca usor.
Imediat adaugati si crevetii in tigaie, amestecati si caliti repede timp de 2-3 minute, pana incep sa-si schimbe culoarea.
Apoi inchideti focul si folosind spatula scoateti crevetii pe o farfurie, sa se racoreasca putin.
Le tocati felii subtiri sau cubulete, dupa ce s-au mai racit, si lasati la o parte.
Taiati morcovul si varza fideluta cat mai subtire.
Pentru varza v-ar fi mai usor sa folositi o razatoare de tip mandolina, daca aveti.
Incalziti din nou putin ulei intr-o tigaie mai mare, adaugati in el partea alba tocata de la ceapa verde.
Amestecati si caliti la foc iute timp de 2-3 minute.
Apoi adaugati varza si morcovul, amestecati periodic si caliti 3-4 minute la foc iute.
Storceti bine de apa ciupercile shiitake si le taiati felii subtiri. Aveti grija piciorusul lemnos sa-l dati la o parte, nu este comestibil.
Iar ciupercile taiate le adaugati peste varza si morcov, amestecati si mai caliti 2 minute.
Puneti si crevetii tocati, amestecati, caliti inca 1 minut.
La final adaugati putin sos de soia, sare si piper dupa gust. Amestecati bine si inchideti focul.
Lasati umplutura 15-20 de minute sa se raceasca inainte de asamblarea pachetelelor.
Pentru a modela pachetele puneti pe masa 2 foi de placinta suprapuse.
Le taiati in 6 patrate aproximativ egale ca dimensiuni.
Ungeti marginile fiecarui patrat cu putin ou batut.
In varianta de post puteti unge marginile cu putina apa.
Puneti in coltul fiecarui patrat cate 1-2 linguri din umplutura de legume si creveti.
Rulati, formati pachetelele si nu uitati sa puneti inauntru marginile laterale.
Eu am decongelat un pachet intreg de foi de placinta, iar umplutura mi-a ajuns doar pentru jumatate din ele adica - 19-20 buc.
Restul de foi le puteti pune inapoi la congelator, sau formati niste pachetele cu telemea sarata sfaramata simplu cu mainile. Ne-a placut mult si aceasta varianta, mai ales copiilor, doar ca mai curge branza la prajire.
Incingeti putin ulei intr-o tigaie si puneti la prajit rulourile.
Le rumeniti frumos pe toate partile.
Dupa prajire le scoateti pe niste servetele de hartie, sa absoarba excesul de ulei.
Cele mai bune sunt calde, crocante si aromate cu putin sos de soia si eventual niste ulei picant chinezesc.
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.