Mâncarea chinezească și în special diversele rețete cu noodles sunt vedete pe masa noastră în familie - niciodată nu au făcut copiii mofturi la ele, savurează totul până la ultima bucățică și se distrează la maxim mâncând cu bețișoarele chinezești (asta depinde cât de mare este foamea). Varianta de noodles cu pui și legume a fost mult timp preferata noastră, până nu am încercat și varianta de tăiței chinezești cu creveți.
În această rețetă de noodles cu creveți am folosit mazăre păstăi Mangetout, adică varianta în care mâncați nu doar boabe de mazăre, dar sunt comestibile și păstăile. Bineînțeles că este opțional, puteți s-o omiteți sau înlocuiți cu ciuperci, dar când aveți ocazia, să încercați neapărat și cu mangetout. Mâncarea va avea o culoare foarte frumoasă, va fi mult mai fresh și nutritivă, noi am devenit fani de la prima bucățică gustată.
Eu prefer să folosesc pentru rețetele de noodles acest tip de tăiței chinezești cu ou, dar puteți să luați oricare alt tip de tăiței vă place, găsiți sau aveți la îndemână.
Îi fierbeți conform cu instrucțiunile de pe cutie, scurgeți de apă și eventual puteți să îi amestecați cu 1-2 linguri de ulei simplu sau de susan.
Curățați și spălați legumele - morcovul și ardeiul îi tăiați fideluță subțire.
Nu uitați să pregătiți și usturoiul cu ghimbirul ras.
Într-un bol amestecați sosul din - 100ml sos de soia, 1 linguriță zahăr, 2 linguri vin de orez și 2 lingurițe amidon.
Acum ne apucăm efectiv să gătim mâncarea.
Într-o tigaie mare încălziți bine uleiul, căliți în el 1-2 minute usturoiul zdrobit și ghimbirul ras.
Adăugați apoi legumele, lăsați la călit încă 3-4 minute și amestecați periodic în ele.
Adăugați creveții pregătiți (curățați, eventual decongelați și scurși bine de apă), mai lăsați 3-4 minute și amestecați periodic în tigaie.
Acum urmează tăițeii fierți de la pasul 1, amestecați și mai lăsați 2 minute pe foc.
La final turnați sosul, iarăși amestecați bine, căliți 1-2 minute și închideți focul.
Orice tip de tăiței chinezești cu legume, creveți sau pui, trebuie serviți imediat după gătire, nu-i lăsați în tigaie mai mult de 5-10 minute după închiderea focului. Deci aveți grijă cum vă planificați masa și procesul de gătire, să aveți în farfurii maxim de gust delicios și textură corectă la legume.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.