Mancarea chinezeasca si in special diversele retete cu noodles sunt vedete pe masa noastra in familie - niciodata nu au facut copiii mofturi la ele, savureaza totul pana la ultima bucatica si se distreaza la maxim mancand cu betisoarele chinezesti(asta depinde cat de mare este foamea). Varianta de noodles cu pui si legume a fost mult timp preferata noastra, pana nu am incercat si varianta de taitei chinezesti cu creveti.
In aceasta reteta de noodles cu creveti am folosit mazare pastai Mangetout, adica varianta in care mancati nu doar boabe de mazare, dar sunt comestibile si pastaile. Bineinteles ca este optional, puteti s-o omiteti sau inlocuiti cu ciuperci, dar cand aveti ocazia, sa incercati neaparat si cu mangetout. Mancarea va avea o culoare foarte frumoasa, va fi mult mai fresh si nutritiva, noi am devenit fan de la prima bucatica gustata.
Eu prefer sa folosesc pentru retetele de noodles acest tip de taitei chinezesti cu ou, dar puteti sa luati oricare alt tip de taitei va place, gasiti sau aveti la indemana.
Le fierbeti conform cu instructiunile de pe cutie, scurgeti de apa si eventual puteti sa le amestecati cu 1-2 linguri de ulei simplu sau de susan.
Curatati si spalati legumele - morcovul si ardeiul le taiati fideluta subtire.
Nu uitati sa pregatiti si usturoiul cu ghimbirul ras.
Intr-un bol amestecati sosul din - 100ml sos de soia, 1 lingurita zahar, 2 linguri vin de orez si 2 lingurite amidon.
Acum ne apucam efectiv sa gatim mancarea.
Intr-o tigaie mare incalziti bine uleiul, caliti in el 1-2 minute usturoiul zdrobit si ghimbirul ras.
Adaugati apoi legumele, lasati la calit inca 3-4 minute si amestecati periodic in ele.
Adaugati crevetii pregatiti(curatati, eventual decongelati si scursi bine de apa), mai lasati 3-4 minute si amestecati periodic in tigaie.
Acum urmeaza taiteii fierti de la pasul 1, amestecati si mai lasati 2 minute pe foc.
La final turnati sosul, iarasi amestecati bine, caliti 1-2 minute si inchideti focul.
Orice tip de taiteti chinezesti cu legume, creveti sau pui, trebuie serviti imediat dupa gatire, nu-i lasati in tigaie mai mult de 5-10 minute dupa inchiderea focului. Deci aveti grija cum va planificati masa si procesul de gatire, sa aveti in farfurii maxim de gust delicios si textura corecta la legume.
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.