Bineînțeles că și în familia noastră pastele sunt "vedete" la orice masă, mai ales copiii le adoră în orice formă și combinație. Mai nou avem o nouă rețetă favorită, foarte, foarte gustoasă - pastele Alfredo cu pui! Au reușit să detroneze clasicele paste Carbonara, cu un sos cremos foarte delicios care nu are tendința să se taie, iar carnea de pui aduce un plus de gust și sațietate.
Și eu prefer de multe ori să pregătesc anume rețeta de paste Alfredo, fiindcă este mult mai simplu și rapid de lucrat cu sosul acesta. Încercați neapărat și salvați rețeta, chiar merită!
Pieptul de pui se taie în felii subțiri și mari, de aproximativ 8mm - 1cm grosime.
Presărați peste aceste fileuri de pui un pic de sare și piper negru măcinat.
Încălziți bine într-o tigaie untul împreună cu uleiul de măsline.
Puneți carnea și la foc iute rumeniți pieptul de pui pe ambele părți.
Când sunt gata, închideți focul, scoateți fileurile din tigaie, le puneți pe o farfurie și eventual acoperiți puțin cu folie să se păstreze calde.
Acum fierbeți repede pastele, conform instrucțiunilor de pe cutie.
La final, luați într-o cană aproximativ 300-400ml din apa fierbinte în care au fiert pastele.
S-ar putea să aveți nevoie de ea la final, când pregătiți sosul.
Scurgeți pastele de restul apei și lăsați puțin la o parte.
Puneți din nou pe foc tigaia în care ați rumenit pieptul de pui, cu tot cu uleiul rămas de atunci.
Adăugați aici cățeii de usturoi tocați mărunt și lăsați să se călească 1 minut.
Apoi turnați smântâna dulce lichidă, adăugați și parmezanul ras, amestecați.
Când începe să fiarbă și devine mai dens, sosul Alfredo este gata.
Gustați din el și potriviți de sare dacă este nevoie.
Adăugați pastele fierte mai înainte.
Amestecați bine, și dacă vreți să fie pastele mai cremoase, turnați câte puțină apă păstrată din pastele fierte până obțineți consistența dorită.
Noi le preferăm cremoase, dar să nu fie cu prea mult sos, aproximativ consistența pe care o vedeți în poză.
Acum puneți repede porții de paste în farfurii, tăiați pieptul de pui felii subțiri și îl aranjați deasupra.
Nu uitați să mai ornați cu parmezan și pătrunjel, dacă vă place, oricum sunt fantastic de bune aceste paste Alfredo.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.