Dacă nu ați încercat încă aceste minunate plăcințele mexicane quesadilla, recomand neapărat să o faceți. Este una din cele mai simple și apreciate mâncăruri în familia noastră de ceva timp, iar când nu am carne de pui le prepar cu șuncă de orice fel am în frigider. Sunt foarte potrivite de dat și luat la pachet, în loc de sandwich-uri pentru drum, sau ca aperitive rapide la orice masă.
Nouă ne place să servim quesadilla cu pui pe lângă un iaurt simplu grecesc, fetele mele sunt foarte încântate de fiecare dată și eu fericită pentru că nu am depus mult efort pentru prepararea mesei. În rețeta de quesadilla obligatorii sunt doar cașcavalul și carnea/șunca, restul legumelor le puteți pune după preferințe și gust.
Eu prepar carnea după rețeta de la Fajitas de pui, îmi place mult combinația de mirodenii care aduce aromele mexicane și în această rețetă de quesadilla. Dar o puteți prepara după propriul plac și gust, cu mirodeniile pe care le aveți la îndemână.
În primul rând preparăm carnea de pui pentru Quesadilla.
Dacă faceți quesadilla cu șuncă, omiteți pașii următori.
Deci, într-un bol mic amestecați - 3 căței de usturoi pisat, sucul de la o jumătate de portocală, 1 linguriță de oregano, 1 lingură de oțet de mere, 0.5 linguriță scorțișoară, 1 linguriță boia sau chili, 1 lingură de sare și puțin piper negru măcinat.
Turnați această combinație de mirodenii peste pulpele de pui dezosate și amestecați bine.
Lăsați 30 minute să se marineze, sau peste noapte, la frigider.
Apoi le puneți într-o tavă așternută cu hârtie de copt, și le rumeniți la cuptor timp de aproximativ 45 de minute la 200 de grade.
Lăsați să se răcească.
Apoi tăiați carnea în felii subțiri și mici.
La fel faceți și cu șunca, dacă o folosiți aici.
Tăiați fideluță subțire ardeiul gras și tocați mărunt pătrunjelul.
Acum luați o lipie tortilla (aveți grijă să cumpărați lipii care să încapă în tigaia pe care o aveți acasă).
Puneți pe o jumătate din ea puțin cașcaval dat prin răzătoare.
Peste cașcaval puneți felii de pui (sau șuncă), puțin porumb, ardei și pătrunjel tocat.
Acestea le puteți combina în orice fel vă place.
Peste umplutură mai puneți neapărat încă puțin cașcaval ras.
Sau cașcaval feliat rupt bucățele, aici am avut niște felii de cheddar.
Îndoiți lipia în jumătate și închideți umplutura.
Pregătiți la fel și restul de lipii pe care le aveți pentru quesadilla cu pui.
Încălziți bine tigaia și o ungeți cu puțin ulei.
Puneți la rumenit în tigaie câte 2 jumătăți de lipii.
Le țineți la foc mediu și aveți grijă că se rumenesc foarte repede.
Se întorc atent pe partea cealaltă cu o spatulă mai mare.
După tigaie le lăsați 1-2 minute să se răcorească, apoi feliați fiecare lipie în 4 bucăți uniforme.
Neapărat le serviți calde, cu puțin iaurt grecesc pe lângă, sau alt sos preferat.
Dacă mai rămân, recomand să le reîncălziți repede la tigaie, așa își vor păstra gustul și textura inițiale. Reîncălzite la microunde nu vor mai avea crustă crocantă, dar tot vor fi bune.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.