Nu întotdeauna am timp sau chef de mâncăruri sofisticate și atunci vine momentul de a găti pui la cuptor. De cele mai multe ori facem puiul cu cartofi la cuptor, dar mai nou am început să gătesc tot mai des această combinație de pui cu legume mexicane. Suntem cu toții încântați, legumele sunt și mai delicioase când se gătesc împreună cu carnea și absorb toate aromele din tava.
Recomand neapărat să încercați, este o rețetă rapidă, simplă, delicioasă și completă. Puiul la cuptor astfel preparat va deveni cu siguranță preferatul familiei.
Asezonați pulpele de pui pe toate părțile cu 1 linguriță de sare, puțin piper negru măcinat, 1 linguriță de boia și câteva linguri ulei de măsline.
Spălați, curățați și tăiați cubulețe/rondele ceapa, morcovii și ardeii.
Pregătiți și restul legumelor, le puneți pe toate într-un bol mare.
Aici puteți modifica și adăuga orice legume preferați și în ce proporții vă place.
Adăugați 200ml bulion de roșii, 80ml ulei de măsline, 1 linguriță de sare, puțin piper negru măcinat, 1 linguriță usturoi pudră și 1 linguriță boia de ardei dulce.
Amestecați totul bine.
Într-o tavă de cuptor mare și adâncă puneți pulpele de pui.
Printre ele distribuiți uniform amestecul de legume.
Coaceți totul în cuptorul preîncălzit la 200 de grade timp de 1 oră. Dacă aveți regim cu ventilație, recomand să-l porniți.
În acest timp deschideți cuptorul de 1-2 ori și folosind o pensulă ungeți pulpele deasupra cu zeama din tavă.
Le puteți servi așa simple, sau cu o garnitură de orez pe lângă.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.