Nu intotdeauna am timp sau chef de mancaruri sofisticate si atunci vine momentul de a gati pui la cuptor. De cele mai multe ori facem puiul cu cartofi la cuptor, dar mai nou am inceput sa gatesc tot mai des aceasta combinatie de pui cu legume mexicane. Suntem cu totii incantati, legumele sunt si mai delicioase cand se gatesc impreuna cu carnea si absorb toate aromele din tava.
Recomand neaparat sa incercati, este o reteta rapida, simpla, delicioasa si completa. Puiul la cuptor astfel preparat va deveni cu siguranta preferatul familiei.
Asezonati pulpele de pui pe toate partile cu 1 lingurita de sare, putin piper negru macinat, 1 lingurita de boia si cateva linguri ulei de masline.
Spalati, curatati si taiati cubulete/rondele ceapa, morcovii si ardeii.
Pregatiti si restul legumelor, le puneti pe toate intr-un bol mare.
Aici puteti modifica si adauga orice legume preferati si in ce proportii va place.
Adaugati 200ml bulion de rosii, 80ml ulei de masline, 1 lingurita de sare, putin piper negru macinat, 1 lingurita usturoi pudra si 1 lingurita boia de ardei dulce.
Amestecati totul bine.
Intr-o tava de cuptor mare si adanca puneti pulpele de pui.
Printre ele distribuiti uniform amestecul de legume.
Coaceti totul in cuptorul preincalzit la 200 de grade timp de 1 ora. Daca aveti regim cu ventilatie, recomand sa-l porniti.
In acest timp deschideti cuptorul de 1-2 ori si folosind o pensula ungeti pulpele deasupra cu zeama din tava.
Le puteti servi asa simple, sau cu o garnitura de orez pe langa.
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.