M-au surprins mult acești biscuiți cu ovăz și dovleac, veți înțelege și voi de ce dacă vă uitați la lista cu ingrediente din rețetă. Au fost neașteptat de buni cu textura ușor crocantă, chiar și copiii mi-au spus că sunt "extrem de delicioși!".
Neapărat o să repet rețeta periodic și voi mai face rezerve de piure de dovleac la congelator, anume pentru acești biscuiți. Cu așa ingrediente simple și la îndemână obțineți niște biscuiți delicioși pentru ceai, cafea sau ca gustare pentru copii.
Pregătiți piureul de dovleac din timp, după oricare din metodele pe care vi le-am arătat aici, în rețeta de piure de dovleac.
Opțional puteți rumeni puțin fulgii de ovăz într-o tigaie uscată.
Nu este obligatoriu, dar prăjirea le va accentua aroma.
Puneți într-un bol piureul de dovleac, uleiul, zahărul și sarea, amestecați bine.
Adăugați făina, fulgii de ovăz și praful de copt.
Amestecați bine cu o lingură.
Apoi cu mâinile, până obțineți un aluat nelipicios și foarte plăcut de lucrat, ca o plastilină moale.
Rupeți din el bucăți, formați bile cât o nucă și le aplatizați cu palmele.
Aranjați biscuiții astfel modelați în tava de cuptor.
Se coc în cuptorul preîncălzit la 180 de grade, timp de 20-25 de minute, sau până se rumenesc ușor.
Lăsați-i să se răcească complet înainte de servire, atunci vor avea textura și gustul cel mai corect.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.