M-au surprins mult acesti biscuiti cu ovaz si dovleac, veti intelege si voi de ce daca va uitati la lista cu ingrediente din reteta. Au fost neasteptat de buni cu textura usor crocanta, chiar si copiii mi-au spus ca sunt "extrem de deliciosi!".
Neaparat o sa repet reteta periodic si voi mai face rezerve de piure de dovleac la congelator, anume pentru acesti biscuiti. Cu asa ingrediente simple si la indemana obtineti niste biscuiti deliciosi pentru ceai, cafea sau ca gustare pentru copii.
Pregatiti piureul de dovleac din timp, dupa oricare din metodele pe care vi le-am aratat aici, in reteta de piure de dovleac.
Optional puteti rumeni putin fulgii de ovaz intr-o tigaie uscata.
Nu este obligatoriu, dar prajirea le va accentua aroma.
Puneti intr-un bol piureul de dovleac, uleiul, zaharul si sarea, amestecati bine.
Adaugati faina, fulgii de ovaz si praful de copt.
Amestecati bine cu o lingura.
Apoi cu mainile, pana obtineti un aluat nelipicios si foartea placut de lucrat, ca o plastilina moale.
Rupeti din el bucati, formati bile cat o nuca si le aplatizati cu palmele.
Aranjati biscuitii astfel modelati in tava de cuptor.
Se coc in cuptorul preincalzit la 180 de grade, timp de 20-25 de minute, sau pana se rumenesc usor.
Lasati-i sa se raceasca complet inainte de servire, atunci vor avea textura si gustul cel mai corect.
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.