Couscous cu ciuperci

Couscous-ul este un tip de paste, dar de marime foarte mica, facute de obicei din grau dur, sau grau dur integral (foarte bune in regimuri de slabire si nu numai). Am postat si Cum fierbem couscous pentru ca se poate folosi in mai multe mancaruri sau simplu ca si garnitura.

Avantajul este ca se fierbe foarte repede, este gustos si sanatos, il puteti combina cu orice va place.

Aici am pus combinatia de couscous cu ciuperci, una foarte reusita si rapida.

Semipreparate
1 pahar
Fierbeti un pahar de couscous asa cum scrie in reteta
Ingrediente
Ciuperci albe proaspete
500 g
sau ciuperci conservate in apa
Ceapa alba
1 buc
Ulei de floarea soarelui
3 linguri
Sare
0.5 lingurite
Piper negru
0.25 lingurite
Pasi de urmat
Pas 1

Puneti la fiert couscous dupa metoda de aici.

In acest timp pregatim repede amestecul de ciuperci. 

Ceapa se curata, spala si se taie marunt. O puneti la calit in putin ulei.

Couscous cu ciuperci - Pas 1
Pas 2

Cat se caleste ceapa taiati bucatele medii ciupercile spalate si curatate. Cand ceapa se inmoaie si incepe usor sa se rumeneasca adaugati ciupercile, amestecati bine si lasati sa se caleasca impreuna la foc mediu.

Couscous cu ciuperci - Pas 2
Pas 3

Amestecati periodic, cand observati ca ciupercile au scazut bine si incep sa se rumeneasca atunci este gata. Adaugati putina sare si piper, amestecati si luati de pe foc.

Couscous cu ciuperci - Pas 3
Pas 4

Adaugati ciupercile la couscous, care a fiert in acest timp.

Couscous cu ciuperci - Pas 4
Pas 5

Amestecati bine si lasati 10 min sa se patrunda toate aromele.

Couscous cu ciuperci - Pas 5
Pas 6

Asa o mancarica poate fi si garnitura si mancare de baza, depinde cum va place. Se serveste calda.

Pofta Buna!

Couscous cu ciuperci - Pas 6

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (4-5 portii)
Timp de preparare:
15 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 5 min