Couscous-ul este un tip de paste, dar de mărime foarte mică, făcute de obicei din grâu dur, sau grâu dur integral (foarte bune în regimuri de slăbire și nu numai). Am postat și Cum fierbem couscous pentru că se poate folosi în mai multe mâncăruri sau simplu ca și garnitură.
Avantajul este că se fierbe foarte repede, este gustos și sănătos, îl puteți combina cu orice vă place.
Aici am pus combinația de couscous cu ciuperci, una foarte reușită și rapidă.
Puneți la fiert couscous după metoda de aici.
În acest timp pregătim repede amestecul de ciuperci.
Ceapa se curăță, spală și se taie mărunt. O puneți la călit în puțin ulei.
Cât se călește ceapa tăiați bucăți medii ciupercile spălate și curățate. Când ceapa se înmoaie și începe ușor să se rumenească adăugați ciupercile, amestecați bine și lăsați să se călească împreună la foc mediu.
Amestecați periodic, când observați că ciupercile au scăzut bine și încep să se rumenească atunci este gata. Adăugați puțină sare și piper, amestecați și luați de pe foc.
Adăugați ciupercile la couscous, care a fiert în acest timp.
Amestecați bine și lăsați 10 min să se pătrundă toate aromele.
Așa o mâncărică poate fi și garnitură și mâncare de bază, depinde cum vă place. Se servește caldă.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.