Pentru cei care aveti pofta de turta dulce, dar si de prajitura/tort in zilele de Craciun, va propun o combinatie minunata dintre cele doua retete - Prajitura de Turta Dulce. Reteta este foarte buna, texturile si aromele se potrivesc minunat sezonului, dar mai ales se prepara simplu si cu ingrediente la indemana in orice bucatarie.
Crema de branza se combina perfect cu gustul de turta dulce, dar cu siguranta puteti folosi o crema de frisca cu mascarpone, sau oricare alta preferati.
Si aceasta reteta am pregatit-o impreuna cu Agrana si Zaharul Margaritar, inca mai prindeti Concursul din decembrie de pe pagina de Facebook Zahar Margaritar, gasiti toate detaliile acolo.
Intr-un bol mare puneti 2 oua si 75g de zahar, amestecati bine cu un tel.
Adaugati 100g de unt topit (si putin racorit), 120g de miere si 75g de iaurt, amestecati.
Puneti 160g de faina, 10g praf de copt, 1 lingurita de scortisoara, 1 lingurita de cacao pudra si 0.5 lingurita de mirodenii pentru turta dulce (aici reteta mea, pasii 1-3).
Amestecati aluatul bine cu un tel sau mixer pana nu mai sunt cocoloase.
Turnati-l intr-o tava de cuptor de aproximativ 26-28cm in diametru, asternuta cu hartie de copt si nivelati cu o lingura.
Coaceti blatul acesta pentru prajitura in cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de 20-25 de minute, sau pana trece testul scobitorii.
Dupa cuptor lasati neaparat sa se raceasca 2-3 ore pe masa.
Scoateti turta dulce din tava, dati la o parte hartia de copt si o mutati pe un platou sau farfurie.
Intr-un bol mediu amestecati 500g de crema de branza cu 150g de zahar pudra.
Am folosit in reteta Zahar Pudra Margaritar, urmariti neaparat si Concursul din decembrie de pe pagina de Facebook Zahar Margaritar.
Amestecati mai intai crema cu o lingura, sa nu va zboare zaharul pudra prin toata bucataria.
Apoi continuati inca 2-3 minute cu mixerul pana este uniforma si ferma.
Puneti toata aceasta crema peste blatul de turta dulce si o nivelati atent cu lingura.
Nu trebuie sa fie perfect dreapta, nu e cazul.
Acoperiti cu o folie de plastic si lasati la frigider cateva ore sau peste noapte.
Dupa acest timp decorati prajitura cu putina scortisoara sau cacao pudra, folosind o sita mica.
Daca nu va place aroma intensa de scortisoara, folositi doar cacao aici.
Optional puteti decora cu merisoare uscate, sau orice altceva doriti.
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.