Pentru cei care aveți poftă de turtă dulce, dar și de prăjitură/tort în zilele de Crăciun, vă propun o combinație minunată dintre cele două rețete - Prăjitură de Turtă Dulce. Rețeta este foarte bună, texturile și aromele se potrivesc minunat sezonului, dar mai ales se prepară simplu și cu ingrediente la îndemână în orice bucătărie.
Crema de brânză se combină perfect cu gustul de turtă dulce, dar cu siguranță puteți folosi o cremă de frișcă cu mascarpone, sau oricare alta preferați.
Și această rețetă am pregătit-o împreună cu Agrana și Zahărul Mărgăritar, încă mai prindeți Concursul din decembrie de pe pagina de Facebook Zahăr Mărgăritar, găsiți toate detaliile acolo.
Într-un bol mare puneți 2 ouă și 75g de zahăr, amestecați bine cu un tel.
Adăugați 100g de unt topit (și puțin răcorit), 120g de miere și 75g de iaurt, amestecați.
Puneți 160g de făină, 10g praf de copt, 1 linguriță de scorțișoară, 1 linguriță de cacao pudră și 0.5 linguriță de mirodenii pentru turtă dulce (aici rețeta mea, pașii 1-3).
Amestecați aluatul bine cu un tel sau mixer până nu mai sunt cocoloașe.
Turnați-l într-o tavă de cuptor de aproximativ 26-28cm în diametru, așternută cu hârtie de copt și nivelați cu o lingură.
Coaceți blatul acesta pentru prăjitură în cuptorul preîncălzit la 180 de grade timp de 20-25 de minute, sau până trece testul scobitorii.
După cuptor lăsați neapărat să se răcească 2-3 ore pe masă.
Scoateți turta dulce din tavă, dați la o parte hârtia de copt și o mutați pe un platou sau farfurie.
Într-un bol mediu amestecați 500g de cremă de brânză cu 150g de zahăr pudră.
Am folosit în rețetă Zahăr Praf Mărgăritar, urmăriți neapărat și Concursul din decembrie de pe pagina de Facebook Zahăr Mărgăritar.
Amestecați mai întâi crema cu o lingură, să nu vă zboare zahărul pudră prin toată bucătăria.
Apoi continuați încă 2-3 minute cu mixerul până este uniformă și fermă.
Puneți toată această cremă peste blatul de turtă dulce și o nivelați atent cu lingura.
Nu trebuie să fie perfect dreaptă, nu e cazul.
Acoperiți cu o folie de plastic și lăsați la frigider câteva ore sau peste noapte.
După acest timp decorați prăjitura cu puțină scorțișoară sau cacao pudră, folosind o sită mică.
Dacă nu vă place aroma intensă de scorțișoară, folosiți doar cacao aici.
Opțional puteți decora cu merișoare uscate, sau orice altceva doriți.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.