În bucătărie puteți ușor să explorați gusturi și arome noi, să călătoriți virtual și să vă delectați familia cu preparate noi, interesante și delicioase. Astăzi vă propun să încercați acest Butter Chicken, o mâncare clasică indiană, foarte cunoscută, iubită și apreciată în toată lumea - la noi chiar și copiii au savurat totul până la ultima bucățică.
Spre deosebire de alte rețete indiene, Butter Chicken este chiar simplu de preparat, ingredientele sunt relativ la îndemână, doar să vă luați câteva condimente în plus, vă uitați atent pe pași și vă bucurați de un pui în sos cremos și aromat, mătăsos și absolut delicios!
Pentru servire vă recomand să fierbeți niște orez basmati, după orice rețetă doriți, găsiți și la noi pe site cum se prepară, dar de cele mai multe ori eu îl gătesc simplu cu unt.
Pulpele de pui dezosate se taie cuburi de mărime medie - aproximativ 2x2cm, se pun într-un bol.
Peste pui se adaugă - 150g iaurt, 1 linguriță turmeric, 1 linguriță boia dulce, 1 linguriță coriandru măcinat, 0.5 linguriță chimion, 1 linguriță sare, un vârf de linguriță de piper negru măcinat.
Amestecați totul bine, acoperiți cu un capac sau folie de plastic și puneți la frigider pentru 1-2 ore.
În acest timp curățați ceapa și usturoiul, pregătiți ghimbirul și restul ingredientelor pentru a continua rețeta de Butter Chicken.
Tot acum recomand să fierbeți orezul pentru garnitură - aici rețeta mea preferată de orez cu unt.
După ce s-a marinat carnea, încălziți bine o tigaie cu 30-40g de unt în ea, adăugați bucățile de pui, amestecați periodic și lăsați să se călească până încep ușor să se rumenească.
Le scoateți într-o farfurie separat și vom continua să facem sosul în tigaie.
Adăugați un pic de unt sau ulei în tigaie, dacă nu a rămas după carne, adăugați ceapa tăiată bucățele și o căliți până începe să se rumenească ușor.
Apoi puneți usturoiul pisat și ghimbirul ras, amestecați bine și mai lăsați 1 minut.
Puneți repede aici condimentele - 1 linguriță de turmeric, 1 linguriță garam masala, 1 linguriță coriandru, 1 linguriță boia, 0.5 linguriță de chimion.
Amestecați și mai căliți câteva secunde totul împreună, dar aveți mare grijă să nu le ardeți.
Opțional se mai poate adăuga aici o mână de nuci caju, dar mie îmi place textura fără ele, parcă e mai fină, deci decideți singuri.
Adăugați repede 300g de roșii cubulețe, 2 lingurițe pastă de roșii și 150ml de apă.
Amestecați bine, lăsați să fiarbă încet timp de 10 minute.
După ce a fiert, pasați bine sosul cu blenderul, să fie cât mai fin și cremos. Îl puteți trece și prin sită ca să-l aveți și mai fin.
Sunt persoane care îl preferă nemărunțit, ceva mai cu bucățele, eu recomand pentru prima dată să-l faceți ca mine și apoi vedeți.
Acum întoarceți sosul pasat înapoi în tigaie, adăugați smântâna lichidă și bucățile de pui, amestecați bine și mai fierbeți la foc mic 10 minute.
Potriviți de sare după gust.
La final adăugați o bucățică mică de unt, aproximativ 20g, amestecați totul bine și închideți imediat focul.
Puteți presăra deasupra și pătrunjel tocat, dar este opțional.
Serviți cu orez, eventual lipii și mare poftă!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.