Acești biscuiți italieni au devenit preferații mei de ceva timp, îmi place foarte mult modul simplu de preparare și faptul că se pot improviza în diverse arome și combinații, asta dacă vă plictisiți de Biscotti sau Cantucci clasici. Biscotti sunt soluția perfectă pentru gustarea copiilor de la școală, alintul la cafeaua de dimineață, de luat la pachet în călătorii sau de servit musafirii cu un desert mai interesant.
Neapărat voi reveni și cu alte variante la rețeta de biscotti, chiar vă recomand să le încercați măcar o dată și să vedeți cât de faini sunt.
În bol puneți 300g de făină, 10g praf de copt, 125g migdale/alune, 215g zahăr, un sfert de linguriță de sare și coaja rasă de la o lămâie (o spălați bine înainte).
Amestecați totul bine cu mixerul sau cu o lingură.
Apoi adăugați sucul de la o jumătate de lămâie, 2 ouă și 60g de unt topit.
Amestecați compoziția bine cu un mixer sau cu lingura, până când toate ingredientele se încorporează.
Presărați masa cu puțină făină și mutați aluatul din bol aici, tăiați-l în 2 bucăți uniforme cu un cuțit sau racletă de aluat.
Fiecare bucată o modelați în formă de șnur gros, recomand să nu insistați prea mult și să lucrați atent cu el, aluatul este destul de fragil.
Mutați aceste 2 baghete formate în tava de cuptor așternută cu hârtie de copt.
Presați ușor fiecare baghetă cu degetele.
Le coaceți în cuptorul preîncălzit la 180 de grade, timp de 30 minute, fără ventilație.
După acest timp, scoateți din cuptor și lăsați să se răcească 5 minute în tavă.
Apoi luați fiecare baghetă și o feliați atent cu un cuțit bine ascuțit (să nu facă firimituri și să nu rupă marginile).
Bucățile tăiate trebuie să fie cam de 1 cm în lățime.
Aranjați feliile de biscotti înapoi în tavă cu secțiunea în sus, le puneți din nou la cuptor pentru 10 minute la 180 de grade.
Lăsați să se răcească complet.
Poftă bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.