Salata copilariei mele, nu stiu de ce dar pe atunci nu se faceau atatea tipuri de salata, la orice ocazie de baza era aceasta salata, careia rusii de fapt ii spun Olivie. Este salata care obligatoriu se pregateste de Revelion, fiind una din principalele mancaruri festive.
Cred ca din cauza ca am mancat prea mult din ea in copilarie, nu am mai facut-o de vreo 5 ani, dar in ultimul timp aveam pofta, am preparat-o si iarasi m-a cucerit - mi s-a parut atat de buna :). Salata cred ca o stie toata lumea, doar ca aici va spun reteta asa cum mi se pare, cea mai gustoasa, si asa cum o fac rusii.
Metoda de prezentare nu este obligatorie, doar ca am vazut-o mai demult pe un grup de discutii culinare si cred ca se potriveste cu aceasta salata :)
Puneti la fiert carnea, cand incepe sa fiarba luati spuma si faceti focul mic. Eu am fiert mai multa ca sa fac si ciorba din supa de carne. Lasati 1.5 - 2 ore pana fierbe bine si se face moale.
Cartofii si morcovii se spala bine si se pun la fiert. Faceti focul mic cand incep sa fiarba si lasati 30-40 de min.
Firbeti ouale 10 min si apoi le puneti in apa rece pana vor fi gata celelalte ingrediente.Aici am fiert 6 oua, 5 pentru salata si 1 pt maioneza.
Carnea se scoate si se lasa un pic sa se racoreasca, legumele si ouale le curatati de coaja si lasati un pic si ele sa se raceasca.
Acum trecem la partea cu taiatul - toate ingredientele de mai sus se taie cubulete medii si se pun intr-o cratita mai mare sau bol de salata mai mare, sa aveti loc de amestecat.
Apoi scurgeti mazarea de apa si adaugati la salata.
Taiati cubulete si castravetii murati, adaugati la restul ingredientelor.
Adaugati maioneza, piperul si sare, dar atent cu sarea daca maioneza este suficient de sarata mai bine o adaugati dupa ce amestecati si gustati salata.
Asta-i cam toata procedura, puteti s-o serviti si intr-un bol simplu sau intr-un cosulet ca in poza, dupa metoda de la urmatorii pasi.
Acum sa va arat repede cum se face acel cosulet in care am pus salata, nu este obligatoriu sa-l faceti, dar asa pentru informare sa va explic cum se face.
Pe o farfurie puneti 1-2 bucati de paine taiate mai gros, in ele infigeti niste sticks-uri sau grisine.
Apoi treceti firele de ceapa, alternand de fiecare ordinea in care incepeti sa le puneti. Asa conitnuati pana ajungeti la inaltimea dorita a cosului.
Apoi ascundeti cu salata verde baza cu painea si gata. Arata frumusel cosuletul, merita sa incercati o data sa-l faceti, cand aveti chef de ceva mai deosebit.
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.