Inca o salata super gustoasa, foarte consistenta si aspectuoasa - desi eu un pic am gresit, dar pana la urma am infrumusetat-o si a aratat bine. Chiar merita s-o faceti, doar aveti grija sa luati ciuperci marinate suficiente, cam 3 borcane pt asa o dimensiune ca a mea, sau 2 borcane pt una mai mica.
Puteti vedea aici cum ar arata daca puneam suficiente ciuperci deasupra. O varianta cu ceapa verde aveti si aici.
Spalati morcovii si cartofii, le puneti la fiert pentru 40 de min, Apoi le clatiti cu apa rece si curatati de coaja. Lasati sa se raceasca bine.
Puneti la fiert si carnea, o fierbeti pana este moale si apoi o racoriti.
Fierbeti ouale sa fie tari. Le curatati apoi si lasati sa se raceasca.
Ceapa alba o curatati, taiati marunt si o marinati cu 100ml de otet amestecat cu 100ml apa si lasati aproximativ 1 ora, pana pregatiti restul ingredientelor.
Daca folositi ceapa verde, treceti peste acest pas.
Pentru a monta salata aveti nevoie de o cratita sau o tava de sticla (eu am folosit din aia pentru cuptor). O ungeti cu ulei si asterneti cu folie alimentara, asa ca sa acopere si bordurile bine.
Nu am avut timp sa marinez ciuperci si am luat din comert ciupercile de la Lutece, cele marinate. Dar as recomanda sa le marinati singuri daca aveti timp, sunt mult mai bune.
Deci, ciupercile le scurgeti bine de marinada.
In tava pregatita la pasul 4, puneti primul strat de ciuperci, cu capurile in jos. Peste el distribuiti ceapa marinata, scursa bine de apa si otet, sau ceapa verde.
Apoi dati morcovul prin razatoare si il distribuiti peste stratul de ceapa, ungeti bine cu maioneza.
Apoi urmeaza un strat de castraveti in otet, taiati rondele - dupa el carnea tocata marunt si iarasi ungeti bine cu maioneza.
Aici am facut o poza la branza topita de care aveti nevoie, din aia care nu este chiar lichida, dar nici cascaval clasic. Neaparat s-o tineti la congelator, ca sa o puteti da prin razatoare.
Dati prin razatoare branza topita, aveti grija sa va miscati repede ca se topeste si nu prea o mai puteti rade.
In alt caz as recomanda sa folositi un cascaval simplu, dar mai moale.
Urmeaza stratul de cartofi dati prin razatoare,il ungeti cu maioneza.
Si ultimul strat este cel de oua fierte date prin razatoare. Il ungeti bine cu maioneza si dati bolul cu salata la frigider pentru 8-10 ore, adica perfect ar fi sa-l faceti seara si sa-l serviti a 2-a zi.
Inainte de a-l servi faceti urmatoarea procedura:
Intoarceti cratita/bolul cu salata pe o farfurie pe care va fi servit, scuturati bine pana se desprinde de peretii tavii. Scoateti folia alimentara si infrumusetati salata.
Eu am infrumuseta-o in stilul la o poienitza verde - cu ceapa verde prin parti si frunze de patrunjel deasupra.
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.