Acest aperitiv nu este sofisticat, dar modul de asamblare este frumos si mai deosebit. Arata foarte bine pe o masa festiva. Recomand sa faceti clatitele mai mici, ca sa fie pungutele mici, altfel vor fi prea mari si nu chiar estetice.
Preparati clatitele dupa reteta de clatite preferata. Recomand sa le faceti nu foarte mari, cam de 10 cm diametru, sa fie mai frumoase pungutele.
Ciupercile se curata, spala si se pun la calit intr-o tigaie cu putin ulei.
Cand scad bine ciupercile si incep sa se rumeneasca adaugati ceapa si morcovii(spalat, curatat si taiat/dat prin razatoare).
Dupa ce se rumenesc bine toate, stingeti focul, sarati, piperati si lasati sa se racoreasca bine.
Dupa ce s-a racit, adaugati porumbul scurs de apa, maioneza si amestecati bine. Aceasta va fi umplutura pentru clatite.
Puneti cate o lingura de salata pe fiecare clatita.
Taiati fire lungi si subtiri de ceapa verde, si legati atent si incet fiecare punga. Este mai greu la primele 2, pe urma treaba merge mai repede si mai sigur.
Aranjati frumos pungutele pe o farfurie de servit si puteti presara ceva verdeata peste ele. Se servesc reci ca aperitiv la orice masa festiva.
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.