Acest aperitiv nu este sofisticat, dar modul de asamblare este frumos și mai deosebit. Arată foarte bine pe o masă festivă. Recomand să faceți clătitele mai mici, ca să fie punguțele mici, altfel vor fi prea mari și nu chiar estetice.
Preparați clătitele după rețeta de clătite preferată. Recomand să le faceți nu foarte mari, cam de 10 cm diametru, să fie mai frumoase punguțele.
Ciupercile se curăță, spală și se pun la călit într-o tigaie cu puțin ulei.
Când scad bine ciupercile și încep să se rumenească adăugați ceapa și morcovii (spălat, curățat și tăiat/dat prin răzătoare).
După ce se rumenesc bine toate, stingeți focul, sărați, piperați și lăsați să se răcorească bine.
După ce s-a răcit, adăugați porumbul scurs de apă, maioneza și amestecați bine. Aceasta va fi umplutura pentru clătite.
Puneți câte o lingură de salată pe fiecare clătită.
Tăiați fire lungi și subțiri de ceapă verde, și legați atent și încet fiecare pungă. Este mai greu la primele 2, pe urmă treaba merge mai repede și mai sigur.
Aranjați frumos punguțele pe o farfurie de servit și puteți presăra ceva verdeață peste ele. Se servesc reci ca aperitiv la orice masă festivă.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.