Salata de iarna

O salata delicioasa cu ingrediente simple - cred ca ar avea ceva asemanator cu gustul Shaormei, de fiercare data cand o fac dispare foarte repede de pa farfurii. Este la fel din acele salate care se amesteca chiar inainte de a servi musafirii, initial toate ingredientele se pun separat.

Le fel inspirata din colectia de salate a nasei mele, de fapt multe de pe site sunt de la ea, inclusiv si Salata Troiene.

Semipreparate
300 ml
Ingrediente
Cartofi rosii
3 buc
Piept de pui
1 buc
1 piept de pui mediu, dezosat si fara piele
Varza alba
200 g
Morcovi
1 buc
Mazare verde la conserva
200 g
Castraveti murati
4 buc
Ulei de floarea soarelui
100 ml
Pasi de urmat
Pas 1

Cartofii se curata, se spala si se taie pai. Apoi se calesc in ulei incins, le fel cum faceti pentru cartofii prajiti clasici.

Salata de iarna - Pas 1
Pas 2

Dupa ce s-au rumenit ii puneti pe un servetel sa se scurga bine de ulei.

Salata de iarna - Pas 2
Pas 3

Pieptul de pui se spala, se taie cubulete si se pune la calit in ulei.

Salata de iarna - Pas 3
Pas 4

Cand scade apa si se rumeneste adaugati putina sare si ceva din mirodeniile preferate. Luati de pe foc si scoateti intr-o farfurie carnea sa se scurga de ulei.

Salata de iarna - Pas 4
Pas 5

Morcovul se da printr-o razatoare subtire sau il dati printr-un blender care razuieste frumos. Varza se taie subtire ca pentru salata.

Salata de iarna - Pas 5
Pas 6

Si acum finalul - pe un platou mare se pun ingredientele - in mijloc cartofii pai, apoi prin parti - carnea, mazarea scursa de apa, varza, castravetii taiati cubulete si morcovul dat prin razatoare.

Salata de iarna - Pas 6
Pas 7

Preparati maioneza si o turnati in mijlocul salatei - infrumusetati cu ceva verdeata.

Si asta-i tot - inainte de servire se amesteca cu 2 furculite.

Pofta Buna!

Salata de iarna - Pas 7

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (1 platou mare)
Timp de preparare:
20 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 30 min