Pentru cei pasionati de anumite lucruri inspiratia vine pe drum, o gasesti in orice faci si oriunde ai merge - aceasta afirmatie este un lucru foarte valabil si in cazul meu cu retetele. Cu ocazia mutarilor la casa noua nu prea aveam timp sa gatesc, din aceasta cauza contractul nostru de vz-cumparare l-am sarbatorit cu pizza. Si bineinteles daca am avut ocazia sa aleg o pizza, am ales una de care ma tot ascundeam si o evitam - ma tot gandeam ce bun o fi intr-o pizza numai cu cascaval - pizza 4 formaggi.
Si am invatat lectia, niciodata sa nu ai o parere despre ceva pana nu testezi singur. Deci, branza cu mucegai nu prea o mananci asa simplu, o combinam cu struguri, pere si ceva vin alb - aici in pizza si-a aratat tot ce putea - aroma, gustul picant, etc. Chiar si cei mai mofturosi gurmanzi sunt sigura ca vor aprecia acest gust.
Despre aceasta pizza - o nebunie, aromata, placuta, moale, frageda --- si lista poate continua, a devenit preferata mea si anume in asa combinatie cum o veti vedea in reteta. Prefer sa amestec tipurile de branza, nu le pun separat, pentru ca numai impreuna dau acel gust deosebit.
Tipurile de branza obligatorii ar fi mozzarela si branza cu mucegai albastru - restul le alegeti dupa cum gasiti si va place - parmezan, emmentaler, cheddar, cascavalul simplu, etc.
Si sa stiti ca este una din cele mai rapide pizza preparate, nici o grija cu prepararea ingredientelor, doar cascavalul, sosul si mirodeniile.
Gata, gata, am terminat povestea - as putea sa mai scriu multe despre aceasta pizza, dar va las sa vedeti si sa o incercati - obligatoriu! :)
Pregatiti cascavalurile - in cazul meu am folosit - mozzarela, parmezan, branza cu mucegai albastru si cascaval clasic.
Aluatul de pizza il puneti in tava unsa cu putin ulei. Il ungeti bine cu pasta de rosii si presarati 1 lingurita de mirodenii pentru pizza.
Primul strat trebuie sa fie cel de mozzarela - data prin razatoare sau rupta bucatele.
Urmatorul nivel va fi cel de branza albastra - o rupeti bucatele mici si distribuiti pe toata suprafata, nu foarte dens. Daca nu sunteti amatori pentru prima incercare va recomand sa puneti mai putin, pe urma mai vedeti.
Apoi presarati parmezanul dat prin razatoare.
Si ultimul este cascavalul simplu, pentru a face o crusta frumoasa.
Puneti pizza la cuptor pana se rumeneste usor. O scoateti si lasati 5 min in tava, apoi portionati si serviti.
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.