Pentru cei pasionați de anumite lucruri inspirația vine pe drum, o găsești în orice faci și oriunde ai merge - această afirmație este un lucru foarte valabil și în cazul meu cu rețetele. Cu ocazia mutărilor la casă nouă nu prea aveam timp să gătesc, din această cauză contractul nostru de vânzare-cumpărare l-am sărbătorit cu pizza. Și bineînțeles dacă am avut ocazia să aleg o pizza, am ales una de care mă tot ascundeam și o evitam - mă tot gândeam ce bun o fi într-o pizza numai cu cașcaval - pizza 4 formaggi.
Și am învățat lecția, niciodată să nu ai o părere despre ceva până nu testezi singur. Deci, brânza cu mucegai nu prea o mănânci așa simplu, o combinam cu struguri, pere și ceva vin alb - aici în pizza și-a arătat tot ce putea - aroma, gustul picant, etc. Chiar și cei mai mofturoși gurmanzi sunt sigură că vor aprecia acest gust.
Despre această pizza - o nebunie, aromată, plăcută, moale, fragedă --- și lista poate continua, a devenit preferata mea și anume în așa combinație cum o veți vedea în rețetă. Prefer să amestec tipurile de brânză, nu le pun separat, pentru că numai împreună dau acel gust deosebit.
Tipurile de brânză obligatorii ar fi mozzarella și brânza cu mucegai albastru - restul le alegeți după cum găsiți și vă place - parmezan, emmentaler, cheddar, cașcavalul simplu, etc.
Și să știți că este una din cele mai rapide pizza preparate, nici o grijă cu prepararea ingredientelor, doar cașcavalul, sosul și mirodeniile.
Gata, gata, am terminat povestea - aș putea să mai scriu multe despre această pizza, dar vă las să vedeți și să o încercați - obligatoriu! :)
Pregătiți cașcavalurile - în cazul meu am folosit - mozzarella, parmezan, brânza cu mucegai albastru și cașcaval clasic.
Aluatul de pizza îl puneți în tava unsă cu puțin ulei. Îl ungeți bine cu pastă de roșii și presărați 1 linguriță de mirodenii pentru pizza.
Primul strat trebuie să fie cel de mozzarella - dată prin răzătoare sau ruptă bucățele.
Următorul nivel va fi cel de brânză albastră - o rupeți bucățele mici și distribuiți pe toată suprafața, nu foarte dens. Dacă nu sunteți amatori, pentru prima încercare vă recomand să puneți mai puțin, pe urmă mai vedeți.
Apoi presărați parmezanul dat prin răzătoare.
Și ultimul este cașcavalul simplu, pentru a face o crustă frumoasă.
Puneți pizza la cuptor până se rumenește ușor. O scoateți și lăsați 5 min în tavă, apoi porționați și serviți.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.