Dilema oricarei gospodine, ce sa mai faci ceva bun - si simplu, si repede, si ieftin, si deosebit....- cred ca stiti despre ce vorbesc. Asa am ajuns eu sa caut vreun condiment mai interesant pentru a face simplele pulpe la cuptor mai deosebite si aromate. Primul care l-am gasit si cu ingrediente normale, se gasesc la orice supermarket mai bunicel, a fost Za'tar de pe blogul Mihaelei.
Totul este simplu si repede, preparati Za'tarul - sa stiti ca o portie o puteti folosi la mai multe mancaruri, iese o cantitate destul de buna. Apoi asezonati carnea cu condiment si gata, aveti mancare buna si deosebita.
Pulpele sunt foarte aromate si toate condimentele sunt la locul lor. Va recomand sa incercati neaparat.
Pulpele de pui se spala si se curata bine. Eventual le puteti scoate pielea sa fie mai dietetice.
Le stropiti cu putin ulei de masline si le frecati putin cu mainile, se se intinda uleiul si sa le faca mai lipicioase (sa se lipeasca mai bine condimentele de ele).
Presarati Za'tar-ul si amestecati bine pulpele sa fie acoperite uniform cu condimente.
Pulpele le puneti la cuptor intr-o punga pentru friptura sau in folie de aluminiu.
Cand sunt aprope gata , taiati punga de friptura si mai lasati la cuptor sa se rumeneasca.
Pulpele le serviti cu ce va place, la noi au mers foarte bine cu un amestec de legume la tigaie.
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.