Dilema oricărei gospodine, ce să mai faci ceva bun - și simplu, și repede, și ieftin, și deosebit....- cred că știți despre ce vorbesc. Așa am ajuns eu să caut vreun condiment mai interesant pentru a face simplele pulpe la cuptor mai deosebite și aromate. Primul care l-am găsit și cu ingrediente normale, se găsesc la orice supermarket mai bunicel, a fost Za'tar de pe blogul Mihaelei.
Totul este simplu și repede, preparați Za'tarul - să știți că o porție o puteți folosi la mai multe mâncăruri, iese o cantitate destul de bună. Apoi asezonați carnea cu condiment și gata, aveți mâncare bună și deosebită.
Pulpele sunt foarte aromate și toate condimentele sunt la locul lor. Vă recomand să încercați neapărat.
Pulpele de pui se spală și se curăță bine. Eventual le puteți scoate pielea să fie mai dietetice.
Le stropiți cu puțin ulei de măsline și le frecați puțin cu mâinile, să se întindă uleiul și să le facă mai lipicioase (să se lipească mai bine condimentele de ele).
Presărați Za'tar-ul și amestecați bine pulpele să fie acoperite uniform cu condimente.
Pulpele le puneți la cuptor într-o pungă pentru friptură sau în folie de aluminiu.
Când sunt aproape gata, tăiați punga de friptură și mai lăsați la cuptor să se rumenească.
Pulpele le serviți cu ce vă place, la noi au mers foarte bine cu un amestec de legume la tigaie.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.