Am învățat această rețetă în România și am devenit adepta ei. Nu mai folosesc maioneză cumpărată de mulți ani și chiar mă bucur că vă pot arăta rețeta de maioneză clasică, de casă, foarte gustoasă și pufoasă. După mulți ani rețeta nu s-a schimbat semnificativ, numai pentru a face procesul mai rapid, amestec maioneza cu mixerul folosind doar o singură paletă. În așa fel maioneza este și mai pufoasă dar și mult mai rapidă ca proces, se încorporează repede uleiul și nu mi s-a tăiat niciodată.
Atunci când nu am timp să amestec la această maioneză clasică de multe ori folosesc rețeta fără ou, cu lapte simplu sau de soia(așa este și de post). Dar totuși mă întorc la această rețetă când am chef de gustul maionezei autentice, sau poate o fi psihologic....:)
Se amestecă bine gălbenușurile de ou să nu fie cocoloașe.
Se încorporează puțin câte puțin uleiul, la început se pune aproximativ câte 1 lingură, apoi se poate pune și mai mult. Se recomandă să se amestece compoziția într-o singură direcție.
După ce ați încorporat 4-5 linguri de ulei puteți continua să amestecați maioneza cu o lingură sau pentru a ușura procesul puteți folosi mixerul, dar numai o singură paletă și aveți grijă să se învârtească într-o singură direcție.
Pe parcurs când adăugați uleiul mai turnați câte puțină zeamă de lămâie și sare.
Vă opriți din amestecat maioneza atunci când ați ajuns la cantitatea necesară rețetei, poate fi mai puțină sau mai multă, după necesitate.
La final adăugați muștarul, mai potriviți de sare sau lămâie dacă e nevoie.
Eu aș sugera să o mai diluați cu iaurt mai cremos, este la fel foarte bună și un pic mai ușoară.
Amestecați bine și maioneza este gata pentru servire.
Foarte gustoasă și pufoasă.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.