Tortul este f.gustos, pufos, cu aroma de lapte, vanilie si nuca de cocos - va dati seama de textura lui si dupa poza de prezentare. Blatul se prepara la microunde, la fel si crema dupa Reteta de crema cu lapte si unt rapida de pe site. Mi-a luat cam o ora sa fac totul - blaturile, crema si sa-l asamblez.
Precizare - daca aveti tava de 26-28 cm in diametru (de silicon, sticla sau ceramica), veti face 2 blaturi. Daca tava este de 20-22 cm este suficient un blat pe care sa-l taiati in 2, doar ca tortul va fi mai mic. Eu am facut in tava rotunda de silicon de la Tupperware, de 28 cm diametru.
Ingredientele le voi da pentru un singur blat - daca faceti 2, dublati cantitatile.
Amestecati untul moale (eu l-am pus putin la microunde si s-a cam topit mai tare, dar a mers si asa) cu zaharul pudra.
Apoi adaugati ouale si amestecati bine cu un tel sau cu mixerul.
Urmeaza faina, nuca de cocos, praful de copt si sarea - amestecati bine si la urma adaugati laptele, omogenizati toata compozitia.
Aluatul il turnati intr-o tava unsa cu unt (desi a mea este de silicon, am zis s-o ung oricum).
Puneti tava la mcirounde si o acoperiti cu capacul de plastic pt microunde. Porniti microundele cam la 600-800W pentru 6 min.
Dupa acest timp scoateti blatul din cuptorul cu microunde si il lasati 5-10 minute in tava.
Dupa acest timp puteti sa scoateti blatul pe o farfurie sau gratar si sa faceti in tava al 2-lea blat cu aceleasi ingrediente. Aici vedeti in poza 2 blaturi, le-am lasat sa se racoreasca pana am facut crema.
Preparati crema conform Retetei de crema de lapte si unt rapida. O lasati putin sa se racoreasca, dar nu mult, trebuie sa fie calda - va inmuia mai bine tortul.
Ochiometric impartiti crema in 2 cantitati egale si cu una din ele ungeti primul blat de tort.
Apoi puneti si al 2-lea blat, il ungeti cu cealalta cantitate de crema - lasati cam 2-3 linguri de crema pentru bordurile tortului.
Nivelati crema de deasupra, ungeti putin si bordurile tortului, infrumusetati cu nuca de cocos.
Lasati tortul minim o ora sa se inmoaie si sa se patrunda - daca sunteti f.nerabdatori il puteti servi si peste 20-30 de minute.
Noua ne-a placut mult si a 2-a zi, a fost mai patruns si mai fraged, deci vedeti cum faceti.
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.