Vă rog să nu vă opriți din cititul rețetei dacă vedeți paranteza cu "dietetic" - am zis să precizez asta pt cei care caută anume rețete dietetice, dar și gustoase. Din toată experiența mea de gătit pește, asta să vă spun sincer este una dintre cele mai reușite - așa un pește fraged, aromat și gustos..... Soțul mânca și tot zicea "așa da regim" :) , noi l-am combinat cu Salata italiană cu sfeclă și portocală de pe site.
Vă tot bombardez cu rețete, dar ce să fac dacă tot vin și găsesc idei noi, rețete noi, multe din ele chiar merită încercate și salvate. Plus că este și ziua cu mâncatul peștelui în post, și dacă vreți o rețetă nouă și bună... asta să fie..
Da, cel mai important - tot procesul de preparare este curat, rapid și frumos - efectivul gătitul peștelui a durat 30 de minute, mai adăugați timpul de curățare, spălare și voila mâncarea perfectă.
Pește puteți să folosiți de orice fel vă place, la mine acum a fost file de șalău pt că nu am avut timp să curăț peștele, chiar a trebuit în 30 de minute să-l mâncăm.
Pregătiți peștele și curățați ceapa - le spălați bine.
Ceapa o tăiați bucăți mai mari - julien și jumătate din ea o puneți într-o tigaie adâncă - tigaia nu trebuie unsă cu nimic și nici încălzită.
Peștele îl tăiați bucăți potrivite și aranjați peste ceapă - vedeți ce tigaie aveți și cât pește luați ca să vă iasă bine. Ar fi perfect peștele să încapă exact cât este suprafața tigăii.
Restul de ceapă distribuiți uniform peste peștele din tigaie.
Într-un pahar de 250 ml puneți sarea, zahărul și oțetul.
Adăugați apă cât să umpleți paharul, amestecați bine să se dizolve toate ingredientele.
Turnați această marinadă peste ingredientele din tigaie, mai adăugați 1 lingură de ulei, piperul, mirodeniile, frunza de dafin ruptă puțin.
Puneți capacul peste tigaie, aprindeți focul și când începe să fiarbă compoziția faceți focul mic și lăsați să se înnăbușe cam 30 de minute.
După 30 de min puteți servi peștele, observați că ceapa se topește și devine ca un sos - asezonează perfect peștele.
Serviți peștele imediat sau rece, în ambele cazuri este delicios.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.