Peste scazut la tigaie (dietetic)

Va rog sa nu va opriti din cititul retetei daca vedeti paranteza cu "dietetic" - am zis sa precizez asta pt cei care cauta anume retete dietetice, dar si gustoase. Din toata experienta mea de gatit peste, asta sa va spun sincer este una dintre cele mai reusite - asa un peste fraged, aromat si gustos..... Sotul manca si tot zicea "asa da regim" :) , noi l-am combinat cu Salata italiana cu sfecla si portocala de pe site.

Va tot bombardez cu retete, dar ce sa fac daca tot vin si gasesc idei noi, retete noi, multe din ele chiar merita incercate si salvate. Plus ca este si ziua cu mancatul pestelui in post, si daca vreti o reteta noua si buna... asta sa fie..

Da, cel mai important - tot procesul de preparare este curat, rapid si frumos - efectivul gatitul pestelui a durat 30 de minute, mai adaugati timpul de curatare, spalare si voila mancarea perfecta.

Peste puteti sa folositi de orice fel va place, la mine acum a fost file de salau pt ca nu am avut timp sa curat pestele, chiar a trebuit in 30 de minute sa-l mancam.

Ingrediente
Peste
1 kg
Ceapa alba
5 buc
Apa
1 pahar
Sare
0.5 lingurite
Zahar
1 lingurita
Otet
1 lingura
Frunza de dafin
3 buc
Piper negru(boabe)
5 buc
Ulei de floarea soarelui
1 lingura
Ierburi uscate(busuioc, patrunjel,etc)
1 lingurita
Pasi de urmat
Pas 1

Pregatiti pestele si curatati ceapa - le spalati bine.

Peste scazut la tigaie (dietetic) - Pas 1
Pas 2

Ceapa o taiati bucati mai mari - julien  si jumatate din ea o puneti intr-o tigaie adanca - tigaia nu trebuie unsa cu nimic si nici incalzita.

Peste scazut la tigaie (dietetic) - Pas 2
Pas 3

Pestele il taiati bucati portivite si aranjati peste ceapa - vedeti ce tigaie aveti si cat peste luati ca sa va iasa bine. Ar fi perfect pestele sa incapa exact cat este suprafata tigaii.

Peste scazut la tigaie (dietetic) - Pas 3
Pas 4

Restul de ceapa distribuiti uniform peste peshtele din tigaie.

Peste scazut la tigaie (dietetic) - Pas 4
Pas 5

Intr-un pahar de 250 ml puneti sarea, zaharul si otetul.

Peste scazut la tigaie (dietetic) - Pas 5
Pas 6

Adaugati apa cat sa umpleti paharul, amestecati bine sa se dizolve toate ingredientele.

Peste scazut la tigaie (dietetic) - Pas 6
Pas 7

Turnati aceasta marinada peste ingredientele din tigaie, mai adaugati 1 lingura de ulei, piperul, mirodeniile, frunza de dafin rupta putin.

Peste scazut la tigaie (dietetic) - Pas 7
Pas 8

Puneti capacul peste tigaie, aprindeti focul si cand incepe sa fiarba compozitia faceti focul mic si lasati sa se innabuse cam 30 de minute.

Peste scazut la tigaie (dietetic) - Pas 8
Pas 9

Dupa 30 de min puteti servi pestele, observati ca ceapa se topeste si devine ca un sos - asezoneaza perfect pestele.

Peste scazut la tigaie (dietetic) - Pas 9
Pas 10

Serviti pestele imediat sau rece, in ambele cazuri este delicios.

Pofta Buna!

Peste scazut la tigaie (dietetic) - Pas 10

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (2-3 portii)
Timp de preparare:
30 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 10 min
Sursa: povarenok.ru