Am fost întrebată acum vreo săptămână care este mâncarea mea preferată - și fără să mă gândesc am zis "Pizza!" Deși știu să gătesc multe mâncăruri, ies bune și îmi plac mai toate - pizza aș mânca întotdeauna în orice cantități și combinații.... Și cum am făcut de toate, deja mi s-a luat de la pizza cu salamuri și pui, etc - caut arome și combinații noi. Așa m-am întors înapoi la "mama" tuturor sortimentelor de pizza - Pizza Margherita - de la ea pornesc toate celelalte feluri de pizza, cu topping-uri care mai de care.
Noroc de Google, datorită multitudinii de rețete de pizza Margherita am putut să-mi aleg și formez una care mi se pare cea mai bună și delicioasă. Veți fi foarte impresionați la cât de puține ingrediente conține, și la ce gust extraordinar are - știu italienii ce-i bun :)
Chiar și soțul meu, ca de obicei mai sceptic la rețetele noi (să vedeți ce mi-a făcut la pizza cu cartofi:), dar asta pentru altă postare..) a fost foarte impresionat - mi-a zis la început "hai să gustăm", și așa a mâncat vreo 3-4 felii una după alta.
Deci, o recomand cu încredere - aroma de busuioc, roșii, usturoi și toate astea unse cu mozzarela topită....
Preparați aluatul conform rețetei de Aluat de pizza clasic.
Până crește aluatul pregătim topping-urile.
Pentru a face pizza mai bună, bineînțeles trebuie să faceți sosul de roșii cât mai bun - va da gustul acela complet de pizza.
Deci, se pregătește conserva de roșii tăiate, usturoiul se curăță, spală și se taie mărunt.
Într-o tigaie turnați puțin ulei de măsline, îl lăsați să se încingă bine apoi adăugați usturoiul tăiat mărunt. Amestecați periodic și lăsați 2-3 minute ca să-și lase usturoiul aroma în ulei, dar aveți mare grijă să nu-l faceți maroniu - va fi amar și stricați totul.
Când este gata usturoiul adăugați pasta de roșii în tigaie, amestecați bine - lăsați să fiarbă 5-10 minute.
Apoi adăugați sarea (de obicei după gust), piperul și busuiocul, mai lăsați 2 minute și nu uitați să amestecați.
Mozzarela o tăiați bastonașe sau o dați prin răzătoare.
Acum formăm pizza:
Din aluatul de mai sus vă ies 2 pizza mari, deci împărțiți aluatul în 2 bile (aveți grijă să ungeți mâinile cu ulei când lucrați aluatul), și îl întindeți cu mâinile sau făcălețul într-o tavă de pizza unsă cu puțin ulei.
Puneți jumătate din sos peste aluat, îl distribuiți uniform pe toată suprafața.
Apoi adăugați jumătate din mozzarella, la fel distribuită uniform.
Pentru a da un gust și mai bun, deasupra puneți roșii cherry sau felii de roșii proaspete. Puneți tava la cuptor, pentru aproximativ 35-40 de minute la 200 de grade.
După ce s-a rumenit frumos o scoateți din cuptor, o mai lăsați în tavă 5-10 minute, să se pătrundă bine, și apoi feliați și serviți.
Bună, bună - rău de tot - vă recomand cu încredere
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.