Vă spuneam de noile experimente la topping-urile de pizza - vă prezint încă o variantă foarte reușită, pot să spun chiar neașteptat de bună. Chiar și soțul a strâmbat din nas când a auzit că vreau să fac pizza cu cartofi (deși de obicei este deschis la încercări noi :), dar.... după prima degustare a zis " Oauu... da știi că este chiar delicioasă!"
Îmi place că totul este simplu aici, fără mari pregătiri și ingrediente scumpe - doar 2 observații - cartofii recomand obligatoriu să fie din ăia albi nisipoși și să vă luați rozmarin (uscat sau proaspăt). Tot farmecul rețetei este în mozzarella topită și aroma de rozmarin, pe care eu sinceră să fiu nu o suportam până acum, dar aici a avut o notă f.deosebită, s-a "pupat" perfect cu toate ingredientele.
Sursa rețetei este bineînțeles Laura A, nu avea cum să dau greș cu rețeta :).
Ca o scuză fiindcă postez mai puține rețete de la o perioadă - vă dau un link cu poze de mâncăruri gătite săptămâna aceasta la cursurile de bucătari(rețetele vor urma în timp).
Și un nou articol pe blog despre shopping culinar.
Pregătiți aluatul după rețeta de Aluat de pizza de pe site. Până aluatul crește puțin, se pregătesc celelalte ingrediente.
Mozzarella se taie bastonașe mici sau se dă prin răzătoare.
Cartofii se curăță, se spală și se taie felii f.subțiri - de 2 mm aproximativ.
Întindeți aluatul în tava de pizza, puneți 2 linguri de ulei de măsline peste el și cu o pensulă îl întindeți pe toată suprafața aluatului.
Aranjați cartofii pe pizza - evitați să-i puneți mult unul peste altul - doar puțin marginile. Apoi distribuiți pe lângă feliile de cartofi bucățile de mozzarella.
Cu o pensulă ungeți toată suprafața cartofilor cu puțin ulei de măsline.
Apoi presărați rozmarinul și dați la cuptor pentru 30-40 de minute la 180-200 de grade.
Este gata când se rumenește ușor și dacă băgați o scobitoare în cartofi intră ușor și repede.
Scoateți pizza din cuptor, presărați puțină sare peste și lăsați 5-10 minute să se pătrundă așa direct în tavă.
Și gata, pizza delicioasă și rapidă este bună de savurat.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.