A inceput sezonul de legume/fructe proaspete si bineinteles primele pe lista noastra de gatit sunt pastaile si cartofii noi. Aceasta reteta de preparare a cartofilor noi cu pastai am mostenit-o de la bunica, pe langa varianta cu smantana, preferata mea de mic copil.
Noua ne place foarte mult aceasta mancarica de cartofi noi cu pastai, de fiecare data se mananca cu pofta, chiar si copiii nu fac mofturi la ea.
Curatati si spalati cartofii noi.
Rupeti coditele si scoateti atele de la pastai - le rupeti bucati medii, depinde cum va plac.
Spalati fasolea si o puneti intr-o oala mai mare.
Peste ele adaugati cartofii taiati bucati medii - in 2 sau 4. Adaugati apa cat sa le acopere si puneti la fiert.
Cand incepe sa fiarba faceti focul mic si lasati 30-40 de minute, pana se fragezesc bine pastaile si cartofii.
Cat fierb cartofii si pastaile vom face 2 chestii:
- pisam usturoiul si il amestecam cu cateva linguri de apa si sare;
- punem la calit ceapa taiata mediu, cu putin ulei de floarea soarelui.
Cand se rumeneste, adaugati untul si stingeti imediat focul. Amestecati putin ca sa se topeasca complet untul.
Pastaile si cartofi fierti se scurg complet de apa si se adauga peste ele mararul tocat marunt, usturoiul, prajeala de ceapa cu unt si sarea. Toata treaba se amesteca bine, se scutura si este gata de servit.
Ar fi bine sa o mancati calda si proaspata cu orice garnitura va place sau puteti folosi aceasta mancarica ca o garnitura.
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.