Știu că este sezon de fructe și ar trebui să fac ceva mai ușor - dar așa îmi veni o poftă de gogoși... fiindcă nu prea am avut timp pentru preparare am găsit această rețetă rapidă și foarte, foarte bună. Vă recomand s-o încercați, mai ales dacă vă plac papanașii, este ceva asemănător la gust - dacă le combinați cu smântână și un gem preferat.
Într-un bol bateți puțin oul, cu telul sau furculița.
Adăugați iaurtul, amestecați bine.
Urmează zahărul, vanilia, praful de copt și făina - amestecați bine toată compoziția.
Va ieși un aluat mai lichid, ca o smântână, pe care să-l luați cu lingura.
Încălziți mai mult ulei într-o tigaie - luați câte puțin din aluat cu o linguriță, cu degetul le împingeți în ulei.
Aveți grijă că se fac foarte repede.
Le rumeniți bine pe toate părțile.
Pe parcurs, le scoateți pe o farfurie așternută cu șervețele - să absoarbă uleiul în plus.
Și gata, le serviți calde cu smântână și niște gem sau dulceață - noi am mâncat cu Gem de caise.
Bune, bune....
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.