Gogoși rapide

Știu că este sezon de fructe și ar trebui să fac ceva mai ușor - dar așa îmi veni o poftă de gogoși... fiindcă nu prea am avut timp pentru preparare am găsit această rețetă rapidă și foarte, foarte bună. Vă recomand s-o încercați, mai ales dacă vă plac papanașii, este ceva asemănător la gust - dacă le combinați cu smântână și un gem preferat.

Ingrediente
Ouă
1 buc
   
Iaurt
200 g
   
Zahăr
3 linguri
   
Praf de copt
1 lingurita
   
Esență de vanilie
1 buc
   
Făină albă calitate superioară
150 g
   
Smântână
200 g
opțional - pentru servire, la fel puteți să le serviți și cu gem sau numai zahăr pudră
Ulei de floarea-soarelui
500 ml
pentru prăjire
Pași de urmat
Pas 1

Într-un bol bateți puțin oul, cu telul sau furculița.

Gogoși rapide - Pas 1
Pas 2

Adăugați iaurtul, amestecați bine.

Gogoși rapide - Pas 2
Pas 3

Urmează zahărul, vanilia, praful de copt și făina - amestecați bine toată compoziția.

Gogoși rapide - Pas 3
Pas 4

Va ieși un aluat mai lichid, ca o smântână, pe care să-l luați cu lingura.

Gogoși rapide - Pas 4
Pas 5

Încălziți mai mult ulei într-o tigaie - luați câte puțin din aluat cu o linguriță, cu degetul le împingeți în ulei.

Aveți grijă că se fac foarte repede.

Gogoși rapide - Pas 5
Pas 6

Le rumeniți bine pe toate părțile.

Gogoși rapide - Pas 6
Pas 7

Pe parcurs, le scoateți pe o farfurie așternută cu șervețele - să absoarbă uleiul în plus.

Gogoși rapide - Pas 7
Pas 8

Și gata, le serviți calde cu smântână și niște gem sau dulceață - noi am mâncat cu Gem de caise.

Gogoși rapide - Pas 8
Pas 9

Bune, bune....

Poftă Bună!

Gogoși rapide - Pas 9

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 15 buc (depinde cât de mari le faceți)
Timp de preparare:
15 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 10 min
Sursă: www.e-retete.ro