Cred ca va dati seama ca un pandispan de ciocolata combinat cu o crema de lapte aromata este o nebunie, gust intens de ciocolata de la blat si aroma fina de vanilie de la crema. Am folosit in reteta Pandispanul de ciocolata de la Natalia si crema de lapte de la Tortul cu lapte, tot de la Natalia.
Va recomand cu incredere sa-l incercati si sa vedeti cat de bun este, si ca de obicei la ultimul pas vedeti si o sectiune a tortului.
Pandispanul de ciocolata il preparati dupa reteta preferata sau dupa Reteta de pandispan de pe site.
Il taiati in 3 blaturi cam de 1 cm grosime - apropo, acest pandispan se taie foarte bine si repede.
Luati tava rotunda cu peretii detasabili (in care ati copt pandispanul) si acoperiti peretii cu folie alimentara, lasati putin sa vina si pe fundul tavii, dar nu complet - ca s-o puteti scoate cand este gata tortul.
Puneti primul blat - de obicei eu pun blaturile in ordine inversa - cel taiat de sus il pun la baza tortului si cel de jos il pun deasupra pentru ca are suprafata mai neteda.
Puneti jumatate din compozitia de crema peste blat si nivelati putin.
Puneti al 2-lea blat si restul de crema.
Si ultimul vine blatul al 3-lea, adica cel mai nivelat si drept - cel de la baza pandispanului.
Pregatim glazura:
- Intr-o cratita mai mica puneti ciocolata, laptele si zaharul. Puneti pe foc si amestecati pana la dizolvare completa si omogenizare, folositi un tel daca nu merge cu lingura.
Cand devine o compozitie omogena adaugati untul, il incorporati si pe asta complet - luati apoi glazura de pe foc.
O turnati peste suprafat tortului, nivelati atent cu o paleta sau lingura.
Topiti ciocolata alba si o puneti intr-o punga mai groasa.
Taiati varful la punga si atent desenati cu ciocolata cercuri concentrice peste glazura de cacao.
Apoi formam paianjenul - cu o scobitoare trageti linii incepand din mijlocul tortului.
Si gata, tortul puneti la frigider pentru 2-3 ore minim.
Dupa acest timp scoateti peretii de la forma detasabila, scoateti folia alimentara si mutati atent tortul cu paletele pe un platou de tort.
Si felia de tort promisa :)
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.