Cred că vă dați seama că un pandișpan de ciocolată combinat cu o cremă de lapte aromată este o nebunie, gust intens de ciocolată de la blat și aromă fină de vanilie de la cremă. Am folosit în rețetă Pandișpanul de ciocolată de la Natalia și crema de lapte de la Tortul cu lapte, tot de la Natalia.
Vă recomand cu încredere să-l încercați și să vedeți cât de bun este, și ca de obicei la ultimul pas vedeți și o secțiune a tortului.
Pandișpanul de ciocolată îl preparați după rețeta preferată sau după Rețeta de pandișpan de pe site.
Îl tăiați în 3 blaturi cam de 1 cm grosime - apropo, acest pandișpan se taie foarte bine și repede.
Luați tava rotundă cu pereții detașabili (în care ați copt pandișpanul) și acoperiți pereții cu folie alimentară, lăsați puțin să vină și pe fundul tăvii, dar nu complet - ca s-o puteți scoate când este gata tortul.
Puneți primul blat - de obicei eu pun blaturile în ordine inversă - cel tăiat de sus îl pun la baza tortului și cel de jos îl pun deasupra pentru că are suprafața mai netedă.
Puneți jumătate din compoziția de cremă peste blat și nivelați puțin.
Puneți al 2-lea blat și restul de cremă.
Și ultimul vine blatul al 3-lea, adică cel mai nivelat și drept - cel de la baza pandișpanului.
Pregătim glazura:
- Într-o cratiță mai mică puneți ciocolata, laptele și zahărul. Puneți pe foc și amestecați până la dizolvare completă și omogenizare, folosiți un tel dacă nu merge cu lingura.
Când devine o compoziție omogenă adăugați untul, îl încorporați și pe acesta complet - luați apoi glazura de pe foc.
O turnați peste suprafața tortului, nivelați atent cu o paletă sau lingură.
Topiți ciocolata albă și o puneți într-o pungă mai groasă.
Tăiați vârful la pungă și atent desenați cu ciocolată cercuri concentrice peste glazura de cacao.
Apoi formăm păianjenul - cu o scobitoare trageți linii începând din mijlocul tortului.
Și gata, tortul puneți la frigider pentru 2-3 ore minim.
După acest timp scoateți pereții de la forma detașabilă, scoateți folia alimentară și mutați atent tortul cu paletele pe un platou de tort.
Și felia de tort promisă :)
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.