Tort cu cremă de lapte și ciocolată albă

Cred că vă dați seama că un pandișpan de ciocolată combinat cu o cremă de lapte aromată este o nebunie, gust intens de ciocolată de la blat și aromă fină de vanilie de la cremă. Am folosit în rețetă Pandișpanul de ciocolată de la Natalia și crema de lapte de la Tortul cu lapte, tot de la Natalia.

Vă recomand cu încredere să-l încercați și să vedeți cât de bun este, și ca de obicei la ultimul pas vedeți și o secțiune a tortului.

Semipreparate
Ingrediente
Pandișpan de ciocolată
1 buc
   
Ciocolată
100 g
sau cu lapte sau amăruie
Lapte
100 ml
   
Zahăr
3 linguri
   
Unt
50 g
   
Ciocolată albă
100 g
   
Pași de urmat
Pas 1

Pandișpanul de ciocolată îl preparați după rețeta preferată sau după Rețeta de pandișpan de pe site.

Îl tăiați în 3 blaturi cam de 1 cm grosime - apropo, acest pandișpan se taie foarte bine și repede.

Tort cu cremă de lapte și ciocolată albă - Pas 1
Pas 3

Luați tava rotundă cu pereții detașabili (în care ați copt pandișpanul) și acoperiți pereții cu folie alimentară, lăsați puțin să vină și pe fundul tăvii, dar nu complet - ca s-o puteți scoate când este gata tortul.

Tort cu cremă de lapte și ciocolată albă - Pas 3
Pas 4

Puneți primul blat - de obicei eu pun blaturile în ordine inversă - cel tăiat de sus îl pun la baza tortului și cel de jos îl pun deasupra pentru că are suprafața mai netedă.

Tort cu cremă de lapte și ciocolată albă - Pas 4
Pas 5

Puneți jumătate din compoziția de cremă peste blat și nivelați puțin.

Tort cu cremă de lapte și ciocolată albă - Pas 5
Pas 6

Puneți al 2-lea blat și restul de cremă.

Tort cu cremă de lapte și ciocolată albă - Pas 6
Pas 7

Și ultimul vine blatul al 3-lea, adică cel mai nivelat și drept - cel de la baza pandișpanului.

Tort cu cremă de lapte și ciocolată albă - Pas 7
Pas 8

Pregătim glazura:

- Într-o cratiță mai mică puneți ciocolata, laptele și zahărul. Puneți pe foc și amestecați până la dizolvare completă și omogenizare, folosiți un tel dacă nu merge cu lingura.

Tort cu cremă de lapte și ciocolată albă - Pas 8
Pas 9

Când devine o compoziție omogenă adăugați untul, îl încorporați și pe acesta complet - luați apoi glazura de pe foc.

Tort cu cremă de lapte și ciocolată albă - Pas 9
Pas 10

O turnați peste suprafața tortului, nivelați atent cu o paletă sau lingură.

Tort cu cremă de lapte și ciocolată albă - Pas 10
Pas 11

Topiți ciocolata albă și o puneți într-o pungă mai groasă.

Tort cu cremă de lapte și ciocolată albă - Pas 11
Pas 12

Tăiați vârful la pungă și atent desenați cu ciocolată cercuri concentrice peste glazura de cacao.

Tort cu cremă de lapte și ciocolată albă - Pas 12
Pas 13

Apoi formăm păianjenul - cu o scobitoare trageți linii începând din mijlocul tortului.

Tort cu cremă de lapte și ciocolată albă - Pas 13
Pas 14

Și gata, tortul puneți la frigider pentru 2-3 ore minim.

Tort cu cremă de lapte și ciocolată albă - Pas 14
Pas 15

După acest timp scoateți pereții de la forma detașabilă, scoateți folia alimentară și mutați atent tortul cu paletele pe un platou de tort.

Tort cu cremă de lapte și ciocolată albă - Pas 15
Pas 16

Și felia de tort promisă :)

Poftă Bună!

Tort cu cremă de lapte și ciocolată albă - Pas 16

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1500 g (8-10 porții)
Timp de preparare:
120 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregătire: 120 min
Sursă: Blogul Nataliei