File de pește cu cașcaval la cuptor

O rețetă foarte simplă, sănătoasă și gustoasă de a găti peștele. Este bun peștele și ca mâncare caldă și ca aperitiv.

Semipreparate
200 g
   
Ingrediente
File de pește
800 g
Puteți folosi file a oricărui pește, important este să fie fără oase. Aici am folosit file de somon fără piele.
Ceapă albă
3 buc
   
Maioneză
200 g
   
Cașcaval clasic
200 g
   
Sare
0.5 lingurite
   
Piper negru
0.25 lingurite
puneți după gust
Pași de urmat
Pas 1

Spălați fileul de pește, scoateți pielea, tăiați bucăți medii și aranjați într-o tavă de cuptor.

Sărați și piperați după gust.

File de pește cu cașcaval la cuptor - Pas 1
Pas 2

Ungeți bucățile de pește cu maioneză.

File de pește cu cașcaval la cuptor - Pas 2
Pas 3

Tăiați ceapa fideluță și puneți peste maioneză.

File de pește cu cașcaval la cuptor - Pas 3
Pas 4

Peste ceapă radeți cașcavalul și puneți tava la cuptor 30-40 de minute.

File de pește cu cașcaval la cuptor - Pas 4
Pas 5

Când se rumenește, peștele se scoate din cuptor.

File de pește cu cașcaval la cuptor - Pas 5
Pas 6

Se servește stropit cu suc de lămâie.

Poftă Bună!

File de pește cu cașcaval la cuptor - Pas 6

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (6 porții)
Timp de preparare:
30 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 15 min
Sursă: gotovim-doma.ru