Din aceeași categorie ca și Ruladă rapidă cu mere, mi-a plăcut mult de tot și am făcut-o în 30 de minute. Testată și fără cacao în aluat, iese la fel foarte delicioasă și moale.
Să vedeți ce succes are și la copilași, Sofia în ultimul pas este foarte reprezentativă - cum a intrat pe ușă s-a și aprovizionat repede :)
Într-un bol mai mare se pregătește amestecul de brânză cu 1 ou, 3 linguri de zahăr, 500g brânză, smântână dulce și vanilie.
Blendați bine amestecul ca să nu fie brânza grunjoasă și uscată.
În alt bol preparăm aluatul:
- se separă albușurile de gălbenușuri;
Albușurile se bat spumă tare.
Apoi se bat gălbenușurile spumă cu cele 3 linguri de zahăr.
Adăugați făina, cacao și praful de copt - mixați bine compoziția.
Adăugați albușurile bătute spumă și fiindcă diferența de textură este cam mare nu merge să amestecați cu paleta ca să se uniformizeze.
Deci am luat telul și mixând am făcut aluatul uniform, a ieșit foarte bine, fără grijă :)
Pe o tavă de cuptor se întinde hârtia de copt, puneți un strat uniform de brânză și o acoperiți cu aluatul de ciocolată, la fel uniformizat și întins bine.
Lăsați tava la cuptor preîncălzit la 200 de grade pentru 15-20 de minute.
Răsturnați aluatul pe un prosop de bucătărie și scoatem hârtia de copt.
Se rulează strâns și se lasă la răcorit.
Se taie bine și caldă și rece, opțional puteți să puneți și niște glazură deasupra.
Merge pudrată și cu zahăr, oricum vă delecta orice gust chiar și cel mai mofturos.
Cea mai bună dovadă - fuge la copii în guriță, plus în fiecare mânuță câte o felie :)
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.