Din aceeasi categoria ca si Rulada rapida cu mere, mi-a placut mult de tot si am facut-o in 30 de minute. Testata si fara cacao in aluat, iese la fel foarte delicioasa si moale.
Sa vedeti ce succes are si la copilasi, Sofia in ultimul pas este foarte reprezentativa - cum a intrat pe usa s-a si aprovizionat repede :)
Intr-un bol mai mare se pregateste amestecul de branza cu 1 ou, 3 linguri de zahar, 500g branza, smantana dulce si vanilie.
Blendati bine amestecul ca sa nu fie branza crupoasa si uscata.
In alt bol preparam aluatul:
- se separa albusurile de galbenusuri;
Albusurile se bat spuma tare.
Apoi se bat galbenusurile spuma cu cele 3 linguri de zahar.
Adaugati faina, cacao si praful de copt - mixati bine compozitia.
Adaugati albusurile batute spuma si fiindca diferenta de textura este cam mare nu merge sa amestecati cu paleta ca sa se uniformizeze.
Deci am luat telul si mixand am facut aluatul uniform, a iesit foarte bine, fara grija :)
Pe o tava de cuptor se intinde hartia de copt, puneti un strat uniform de branza si o acoperiti cu aluatul de ciocolata, la fel uniformizat si intins bine.
Lasati tava la cuptor preincalzit la 200 de grade pentru 15-20 de minute.
Rasturnati aluatul pe un prosop de bucatarie si scoatem hartia de copt.
Se ruleaza strans si se lasa la racorit.
Se taie bine si calda si rece, optional puteti sa puneti si niste glazura deasupra.
Merge pudrata si cu zahar, oricum va delecta orice gust chiar si cel mai mofturos.
Cea mai buna dovada - fuge la copii in gurita, plus in fiecare manuta cate o felie :)
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.