Eu sunt mai traditionalista in mancarurile pe care le fac, dar si deschisa la ceva nou si ce imi place mult. Supele-crema le consideram pana nu demult interesante dar parca nu asa senzationale ca o ciorba. Ei, acum se pare ca mi-am schimbat complet parerea - am avut niste experiente si momente cand a trebuit sa epxerimentez diverse tipuri de supe-crema si gata - am devenit fana si deja le fac periodic.
Cel mai mare avantaj si succes le au la copii, le papa bine din orice le-ai face, chiar si din legume pe care asa in mod normal nici nu se uita la ele in farfurie. Sofia efectiv a devorat aceasta supa, mai ales cu crutoanele aromate care i-au dat si aroma si consistenta interesanta.
In plus sunt bune in post si dieta, fiind foarte satioase si tin de foame mai mult decat o supa sau ciorba simpla - asa recomanda nutritionistii.
Deci eu zic ca este alegerea perfecta dupa mancarurile grele de Sarbatori -acum trecem in faza de revigorare, detoxifiere a organismului.
Supa de linte este foarte fina, sa nu spuneti ca nu aveti linte, se gaseste deja in orice plafar, magazin sau supermarket mai bunicel. Daca nu aveti, folositi fasole, cam aceeasi supa am facut si cu fasole, a fost la fel de delicioasa.
Aici lintea rosie pe care am luat-o de la un magazin cu specific oriental. Se gaseste si la alte magazine, plafaruri, dar daca nu gasiti folositi si alte tipuri de linte sau fasole alba.
Lintea se spala bine in cateva ape.
Turnati cam 2 litri de apa peste ea, puneti 1 ceapa taiata bucati mai mari si bucatile de radacina de telina. Lasati sa fiarba la foc mic cam 30-40 de minute.
In acest timp calim legumele celelalte pentru o aroma si culoare in plus la supa.
Deci, in putin ulei caliti 1 ceapa, morcovul si ardeiul - taiate bucati chiar si mai mari (oricum se vor da prin blender, deci chiar nu trebuie sa va faceti griji de estetica taierii legumelor).
Se adauga 2 linguri de pasta de rosii cand se inmoaie putin legumele calite - amestecati si mai lasati 2 minute.
Dupa ce a fiert lintea se adauga legumele calite si se mai lasa la fiert 10-15 minute.
Adaugati boia de ardei la supa, amestecati.
Blendati bine toata compozitia, sa fie cat mai fina si omogena.
Potriviti de sare si adaugati patrunjelul uscat. Daca vreti, puteti regla aici si consistenta supei, daca o vreti mai lichida adaugati apa clocotita pana va place cum este. Si gata!
Se serveste calda cu crutoane de paine simpla sau neagra.
Este neasteptat de buna si foarte aromata. Recomand sa incercati neaparat.
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.