Eu sunt mai tradiționalistă în mâncărurile pe care le fac, dar și deschisă la ceva nou și ce îmi place mult. Supele-cremă le consideram până nu demult interesante dar parcă nu așa senzaționale ca o ciorbă. Ei, acum se pare că mi-am schimbat complet părerea - am avut niște experiențe și momente când a trebuit să experimentez diverse tipuri de supe-cremă și gata - am devenit fană și deja le fac periodic.
Cel mai mare avantaj și succes le au la copii, le papă bine din orice le-ai face, chiar și din legume pe care așa în mod normal nici nu se uită la ele în farfurie. Sofia efectiv a devorat această supă, mai ales cu crutoanele aromate care i-au dat și aromă și consistență interesantă.
În plus sunt bune în post și dietă, fiind foarte sățioase și țin de foame mai mult decât o supă sau ciorbă simplă - așa recomandă nutriționiștii.
Deci eu zic că este alegerea perfectă după mâncărurile grele de Sărbători - acum trecem în faza de revigorare, detoxifiere a organismului.
Supă de linte este foarte fină, să nu spuneți că nu aveți linte, se găsește deja în orice plafar, magazin sau supermarket mai bunicel. Dacă nu aveți, folosiți fasole, cam aceeași supă am făcut și cu fasole, a fost la fel de delicioasă.
Aici lintea roșie pe care am luat-o de la un magazin cu specific oriental. Se găsește și la alte magazine, plafaruri, dar dacă nu găsiți folosiți și alte tipuri de linte sau fasole albă.
Lintea se spală bine în câteva ape.
Turnați cam 2 litri de apă peste ea, puneți 1 ceapă tăiată bucăți mai mari și bucățile de rădăcină de țelină. Lăsați să fiarbă la foc mic cam 30-40 de minute.
În acest timp călim legumele celelalte pentru o aromă și culoare în plus la supă.
Deci, în puțin ulei căliți 1 ceapă, morcovul și ardeiul - tăiate bucăți chiar și mai mari (oricum se vor da prin blender, deci chiar nu trebuie să vă faceți griji de estetica tăierii legumelor).
Se adaugă 2 linguri de pastă de roșii când se înmoaie puțin legumele călite - amestecați și mai lăsați 2 minute.
După ce a fiert lintea se adaugă legumele călite și se mai lasă la fiert 10-15 minute.
Adăugați boia de ardei la supă, amestecați.
Blendați bine toată compoziția, să fie cât mai fină și omogenă.
Potriviți de sare și adăugați pătrunjelul uscat. Dacă vreți, puteți regla aici și consistența supei, dacă o vreți mai lichidă adăugați apă clocotită până vă place cum este. Și gata!
Se servește caldă cu crutoane de pâine simplă sau neagră.
Este neașteptat de bună și foarte aromată. Recomand să încercați neapărat.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.