Ciuperci umplute

Este o reteta clasica, putin improvizata de mine - foarte buna si sanatoasa.

Semipreparate
4 linguri
Ingrediente
Ciuperci albe proaspete
1 kg
Ceapa alba
1 buc
Cascaval clasic
100 g
Carne de pui
200 g
Patrunjel verde
1 legatura
1 legatura mica
Piper negru
0.25 lingurite
un varf de lingurita
Sare
0.5 lingurite
Maioneza
4 linguri
Pasi de urmat
Pas 1

Spalati si curatati ciupercile proaspete. Le scoateti piciorusul(le lasati intr-o farfurie separat) si atent cu un cutit curatati interiorul ciupercilor.

Ciuperci umplute - Pas 1
Pas 2

Piciorusele ciupercilor le taiati marunt, carnea de pui o spalati si taiati cubulete, apoi curatati ceapa si o taiati mediu. Turnati putin ulei intr-o tigaie, si puneti la calit impreuna ceapa, carnea si piciorusele.

Ciuperci umplute - Pas 2
Pas 3

Le lasati sa se rumeneasca, dupa care opriti focul si lasati putin pana se racoresc..

Dati aceasta compozitie prin masina de tocat carne, sau le pasati bine cu un blender.

Ciuperci umplute - Pas 3
Pas 4

Peste compozitia tocata, adaugati verdeata maruntita, cascavalul ras marunt, sare, piper dupa gust.

Amestecati bine.

Ciuperci umplute - Pas 4
Pas 5

Umpleti ciupercile pregatite cu compozitia anterioara, le ungeti cu maioneza(vor face o crusta rumena) si le puneti la cuptor.

Ciuperci umplute - Pas 5
Pas 6

Le lasati la cuptor pana se rumenesc bine, dupa care le scoateti.

Ciuperci umplute - Pas 6
Pas 7

Sunt bune atat calde cat si reci - sigur vor fi preferatele meniului familiei.

Pofta Buna!

Ciuperci umplute - Pas 7

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (3-4 portii)
Timp de preparare:
30 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 30 min