Papanasi fierți, în stil Tupperware

Știu că Papanasii sunt de neînlocuit, mai ales rețeta clasică de papanași - dar haideți să fim puțin mai prudenți, că vine primăvara și trebuie să mai ținem la siluetă. Deci vă propun o variantă rapidă și foarte simplă de preparat papanașii, mai ales pentru copilași, fără prăjire, fără ulei, eu zic perfectă!

De ce în stil Tupperware pentru că rețeta am luat-o din rețetarul firmei, și am folosit Termotopul, despre care am mai vorbit în postările anterioare - o chestie foarte utilă și interesantă.

Rețeta am făcut-o și în unul din atelierele trecute, ați avut ocazia și să-i gustați și să mă întrebați dacă merg făcuți și altfel - deci, merg fierți cam 3-5 minute în apă clocotită, dar se pot deforma puțin.

Și Atenție la noul atelier din data de 04.02.2012 - sâmbătă, vă aștept cu drag să gătim gustos și frumos!

Ingrediente
Brânză de vaci
250 g
alegeți brânza mai uscată, fără zer
Ouă
1 buc
   
Făină albă calitate superioară
1 lingura
   
Griș
1 lingura
   
Sare
0.25 lingurite
un vârf de cuțit
Zahăr pudră
2 linguri
în rețeta originală nu este, dar eu aș pune - vor fi puțin mai dulci, asta dacă vreți să fie dulci :), sau le dregeți la servire cu orice gem preferat
Pesmet
200 g
   
Zahăr
100 g
   
Pași de urmat
Pas 1

Înt-un bol puneți brânza, vedeți cam ce consistență trebuie să fie - mai uscată.

Papanasi fierți, în stil Tupperware - Pas 1
Pas 2

Adăugați oul, făina, grișul, sarea și dacă vreți încă 2 linguri de zahăr pudră - amestecați bine totul.

Papanasi fierți, în stil Tupperware - Pas 2
Pas 3

Și va ieși un aluat mai tare dar puțin lipicios, taman bun de făcut papanașii.

Observați în multe poze că m-am pricopsit cu o spatulă nouă, Spatula de silicon de la Tupperware  - și sinceră să fiu deja este indispensabilă la mine, foarte bine gândită, eu zic genială - ca să vă dați seama trebuie să o țineți o singură dată în mână și simțiți diferența. Și mesajul nu este în scop de publicitate, doar o recomandare pe care eu o consider absolut genială.

Papanasi fierți, în stil Tupperware - Pas 3
Pas 4

Cu mâinile curate și ușor umede formați papanașii și îi aranjați în Termotop sau pe o farfurie(în caz că-i faceți la oală simplă).

Papanasi fierți, în stil Tupperware - Pas 4
Pas 5

Turnați aproximativ 2 l de apă(cât se umple vasul) în Termotop, puneți capacul și lăsați 30 de minute, timp în care vă faceți alte treburi:)

În cazul clasic, fierbeți apa cu puțină sare, și ușor puneți papanașii în apă clocotită, îi lăsați să fiarbă cam 5 minute la foc mic.

Papanasi fierți, în stil Tupperware - Pas 5
Pas 6

Cât se fac papanașii pe o tigaie uscată puneți la călit pesmetul, amestecând periodic.

Papanasi fierți, în stil Tupperware - Pas 6
Pas 7

Aveți grijă că se face f.repede -  când își schimbă culoarea îl luați de pe foc.

Papanasi fierți, în stil Tupperware - Pas 7
Pas 8

Îl amestecați cu zahărul într-o farfurie adâncă.

Papanasi fierți, în stil Tupperware - Pas 8
Pas 9

După 30 de minute se scoate sita cu papanași(foarte bine gândit vasul, capacul se poate folosi și ca suport pentru sită).

Papanasi fierți, în stil Tupperware - Pas 9
Pas 10

Treceți papanașii prin pesmet cu zahăr și îi aranjați frumos pe o farfurie.

Papanasi fierți, în stil Tupperware - Pas 10
Pas 11

Le serviți cu orice gem vă place sau ca atare, sunt foarte buni - moi, fragezi....

Poftă Bună!

Referitor la vasele Tupperware vă rog s-o contactați pe dna Elena Răducu:

[email protected], tel.0723590128.

Papanasi fierți, în stil Tupperware - Pas 11

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 300 g (15-20 bucăți)
Timp de preparare:
40 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 30 min