Stiu ca Papanasii sunt de neinlocuit, mai ales reteta clasica de papanasi - dar haideti sa fim putin mai prudenti, ca vine primavara si trebuie sa mai tinem la silueta. Deci va propun o varianta rapida si foarte simpla de preparat papanasii, mai ales pt copilasi, fara prajire, fara ulei, eu zic perfecta!
De ce in stil Tupperware pentru ca reteta am luat-o din retetarul firmei, si am folosit Termotopul, despe care am mai vorbit in postarile anterioare - o chestie foarte utila si interesanta.
Reteta am facut-o si in unul din atelierele trecute, ati avut ocazia si sa-i gustati si sa ma intrebati daca merg facuti si altfel - deci, merg fierti cam 3-5 minute in apa clototita, dar se pot deforma putin.
Intr-un bol puneti branza, vedeti cam ce consistenta trebuie sa fie - mai uscata.
Adaugati oul, faina, grisul, sarea si daca vreti inca 2 linguri de zahar pudra - amestecati bine totul.
Si va iesi un aluat mai tare dar putin lipicios, taman bun de facut papanasii.
Observati in multe poze ca m-am pricopsit cu o spatula noua, Spatula de silicon de la Tupperware - si sincera sa fiu deja este indispensabila la mine, foarte bine gandita, eu zic geniala - ca sa va dati seama trebuie sa o tineti o singura data in mana si simititi diferenta. Si mesajul nu este in scop de publicitate, doar o recomandare pe care eu o consider absolut geniala.
Cu mainile curate si usor umede formati papanasii si ii aranjati in Termotop sau pe o farfurie(in caz ca-i faceti la oala simpla).
Turnati aproximativ 2 l de apa(cat se umple vasul) in Termotop, puneti capacul si lasati 30 de minute, timp in care va faceti alte treburi:)
In cazul clasic, fierbeti apa cu putina sare, si usor puneti papanasii in apa clocotita, ii lasati sa fiarba cam 5 minute la foc mic.
Cat se fac papanasii pe o tigaie uscata puneti la calit pesmetul, amestecand periodic.
Aveti grija ca se face f.repede - cand isi schimba culoarea il luati de pe foc.
Il amestecati cu zaharul intr-o farfurie adanca.
Dupa 30 de minute se scoate sita cu papanasi(foarte bine gandit vasul, capacul se poate folosi si ca suport pt sita).
Treceti papanasii prin pesmet cu zahar si ii aranjati frumos pe o farfurie.
Le serviti cu orice gem va place sau ca atare, sunt foarte buni - moi, fragezi....
Pofta Buna!
Referitor la vasele Tupperware va rog s-o contactati pe dna Elena Raducu:
[email protected], tel.0723590128.
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.