Papanasi fierti, in stil Tupperware

Stiu ca Papanasii sunt de neinlocuit, mai ales reteta clasica de papanasi - dar haideti sa fim putin mai prudenti, ca vine primavara si trebuie sa mai tinem la silueta. Deci va propun o varianta rapida si foarte simpla de preparat papanasii, mai ales pt copilasi, fara prajire, fara ulei, eu zic perfecta!

De ce in stil Tupperware pentru ca reteta am luat-o din retetarul firmei, si am folosit Termotopul, despe care am mai vorbit in postarile anterioare - o chestie foarte utila si interesanta.

Reteta am facut-o si in unul din atelierele trecute, ati avut ocazia si sa-i gustati si sa ma intrebati daca merg facuti si altfel - deci, merg fierti cam 3-5 minute in apa clototita, dar se pot deforma putin.

Si Atentie la noul atelier din data de 04.02.2012 - sambata, va astept cu drag sa gatim gustos si frumos!

Ingrediente
Branza de vaci
250 g
alegeti branza mai uscata, fara zer
Oua
1 buc
Faina alba calitate superioara
1 lingura
Gris
1 lingura
Sare
0.25 lingurite
un varf de cutit
Zahar pudra
2 linguri
in reteta originala nu este, dar eu as pune - vor fi putin mai dulci, asta daca vreti sa fie dulci :), sau le dregeti la servire cu orice gem preferat
Pesmet
200 g
Zahar
100 g
Pasi de urmat
Pas 1

Intr-un bol puneti branza, vedeti cam ce consistenta trebuie sa fie - mai uscata.

Papanasi fierti, in stil Tupperware - Pas 1
Pas 2

Adaugati oul, faina, grisul, sarea si daca vreti inca 2 linguri de zahar pudra - amestecati bine totul.

Papanasi fierti, in stil Tupperware - Pas 2
Pas 3

Si va iesi un aluat mai tare dar putin lipicios, taman bun de facut papanasii.

Observati in multe poze ca m-am pricopsit cu o spatula noua, Spatula de silicon de la Tupperware  - si sincera sa fiu deja este indispensabila la mine, foarte bine gandita, eu zic geniala - ca sa va dati seama trebuie sa o tineti o singura data in mana si simititi diferenta. Si mesajul nu este in scop de publicitate, doar o recomandare pe care eu o consider absolut geniala.

Papanasi fierti, in stil Tupperware - Pas 3
Pas 4

Cu mainile curate si usor umede formati papanasii si ii aranjati in Termotop sau pe o farfurie(in caz ca-i faceti la oala simpla).

Papanasi fierti, in stil Tupperware - Pas 4
Pas 5

Turnati aproximativ 2 l de apa(cat se umple vasul) in Termotop, puneti capacul si lasati 30 de minute, timp in care va faceti alte treburi:)

In cazul clasic, fierbeti apa cu putina sare, si usor puneti papanasii in apa clocotita, ii lasati sa fiarba cam 5 minute la foc mic.

Papanasi fierti, in stil Tupperware - Pas 5
Pas 6

Cat se fac papanasii pe o tigaie uscata puneti la calit pesmetul, amestecand periodic.

Papanasi fierti, in stil Tupperware - Pas 6
Pas 7

Aveti grija ca se face f.repede -  cand isi schimba culoarea il luati de pe foc.

Papanasi fierti, in stil Tupperware - Pas 7
Pas 8

Il amestecati cu zaharul intr-o farfurie adanca.

Papanasi fierti, in stil Tupperware - Pas 8
Pas 9

Dupa 30 de minute se scoate sita cu papanasi(foarte bine gandit vasul, capacul se poate folosi si ca suport pt sita).

Papanasi fierti, in stil Tupperware - Pas 9
Pas 10

Treceti papanasii prin pesmet cu zahar si ii aranjati frumos pe o farfurie.

Papanasi fierti, in stil Tupperware - Pas 10
Pas 11

Le serviti cu orice gem va place sau ca atare, sunt foarte buni - moi, fragezi....

Pofta Buna!

Referitor la vasele Tupperware va rog s-o contactati pe dna Elena Raducu:

[email protected], tel.0723590128.

Papanasi fierti, in stil Tupperware - Pas 11

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 300 g (15-20 bucati)
Timp de preparare:
40 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 30 min