Este o salata gustoasa, preluata din carnetul de retete a surorii mele :) Denumirea vine de la faptul ca toate ingredientele salatei sunt albe - carnea, ciupercile, albusul de ou si cascavalul. Foarte buna pentru masa festiva si nu numai.
Pregatim ingredientele pentru salata - Fierbeti carnea o jumatate de ora si ouale sa fie tari.
Curatati o ceapa si usturoiul.
Caliti putin ceapa si adaugati ciupercile conservate, scurse de apa - mai caliti la foc mediu 5 min.
Adaugati putina sare si piper, dupa gust.
Pe o farfurie plata aranjati straturile de salata. Primul strat va fi carnea fiarta maruntita bine.
Pisati usturoiul si il distribuiti uniform peste carnea fiarta.
Ungeti cu maioneza stratul de carne si usturoi.
Apoi distribuiti uniform stratul de ciuperci cu ceapa, ungeti cu maioneza.
Peste ciuperci dati prin razatoare albusul de ou fiert, distribuiti uniform si ungeti cu maioneza.
Ultimul strat va fi cascavalul ras, il dat i prin razatoare uniform pe toata suprafata salatei.
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.