Salata Alba

Este o salata gustoasa, preluata din carnetul de retete a surorii mele :) Denumirea vine de la faptul ca toate ingredientele salatei sunt albe - carnea, ciupercile, albusul de ou si cascavalul. Foarte buna pentru masa festiva si nu numai. 

Semipreparate
300 g
Ingrediente
Carne de pui
300 g
Preferabil piept de pui
Ciuperci conservate
250 g
O cutie de ciuperci
Oua
4 buc
Cascaval clasic
200 g
Ceapa alba
1 buc
Usturoi
4 buc
Maioneza
300 g
Pasi de urmat
Pas 1

Pregatim ingredientele pentru salata - Fierbeti carnea o jumatate de ora si ouale sa fie tari.

Curatati o ceapa si usturoiul.

Salata Alba - Pas 1
Pas 2

Caliti putin ceapa si adaugati ciupercile conservate, scurse de apa - mai caliti la foc mediu 5 min.

Adaugati putina sare si piper, dupa gust.

Salata Alba - Pas 2
Pas 3

Pe o farfurie plata aranjati straturile de salata. Primul strat va fi carnea fiarta maruntita bine.

Salata Alba - Pas 3
Pas 4

Pisati usturoiul si il distribuiti uniform peste carnea fiarta.

Salata Alba - Pas 4
Pas 5

Ungeti cu maioneza stratul de carne si usturoi.

Salata Alba - Pas 5
Pas 6

Apoi distribuiti uniform stratul de ciuperci cu ceapa, ungeti cu maioneza.

Salata Alba - Pas 6
Pas 7

Peste ciuperci dati prin razatoare albusul de ou fiert, distribuiti uniform si ungeti cu maioneza.

Salata Alba - Pas 7
Pas 8

Ultimul strat va fi cascavalul ras, il dat i prin razatoare uniform pe toata suprafata salatei.

Pofta Buna!

Salata Alba - Pas 8

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (6-7 portii)
Timp de preparare:
20 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 30 min