Este o rețetă de pizza simplă, pe care am făcut-o cu cele mai simple ingrediente. Voi mai posta și alte rețete și combinații de ingrediente care le voi testa.
Ungeți cu ulei tăvile pentru pizza (cantitatea de ingrediente este pentru 2 pizza de 30/32 cm). În același timp puneți cuptorul să se încălzească.
Pregătiți toate ingredientele pentru pizza:
- Tăiați rondele subțiri salamul
- Scurgeți ciupercile de apă
- Tăiați rondele subțiri roșiile
- Tăiați felii subțiri ardeiul capia
- Amestecați 2 linguri de pastă de tomate cu 2 linguri de ulei și 1 linguriță de busuioc într-un bol.
Ungeți puțin mâinile cu ulei și întindeți uniform și ușor aluatul pentru pizza în tavă astfel ca marginile să fie puțin ridicate.
Cu o pensulă ungeți aluatul cu compoziția de pastă de tomate, ulei și busuioc.
Uniform repartizați salamul pe toată suprafața aluatului.
Repartizați uniform jumătate din cantitatea de ciuperci și măsline deasupra salamului.
Se răde cașcavalul pe toată suprafața.
Deasupra cașcavalului se repartizează frumos feliile de roșii și ardei capia.
Se pune pizza la cuptor pentru aproximativ 25-30 de minute la 200 grade. Se scoate din cuptor când este puțin rumenită, se lasă 5-10 min în tavă (se taie mai ușor și toate ingredientele se combină mai bine - adică nu cad de pe pizza în timp ce mănânci).
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.