Este un desert foarte gustos, simplu si frumos. Clatitele dulci cu aroma de unt se combina foarte bine cu sosul de ciocolata.
Preparati clatitele, dupa reteta de la aluatul de clatite.
Amestecati bine branza de vaci cu zahar, oua si esenta de vanilie.
Intr-o tava pentru cuptor, asterneti o foaie de clatita.
Foile de clatie le puteti taia in 2 jumatati ca sa fie clatitele mai mici, daca le vreti mari si groase nu le taiati in jumatati. Pe marginea clatitei puneti o lingura de amestec de branza de vaci.
Rulati clatitele, procedeul de rulare este asemanator cu cel de la sarmale.
Aranjati clatitele uniform in tava, puneti intre ele bucatele mici de unt si turnati aproximativ 100 ml de apa sau smanatana lichida.
Acoperiti clatitele cu o alta foaie de clatita si puneti tava la cuptor, aproximativ 30-40 de min la temperatura maxima.
Dupa ce s-a topit untul bine si s-a patruns in clatite, scoateti tava de la cuptor.
Pregatiti sosul de ciocolata, amestecati bine 2 ling de cacao cu 2 lnguri de zahar si 4-5 linguri de lapte, sa nu fie cocoloase.Puneti la foc mic si amestecati continuu pana se dizolva zaharul si incepe sa fiarba, stingeti focul.
Clatitele se servesc fierbinti/calde cu sos deasupra, sau fara(pentru mamici care alapteaza sau copii mici).
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.