Va spuneam ca de la un timp am inceput sa fac des supe-creme, sunt foarte bune - gustoase, sanatoase, simplu de preparat si arata f. bine. Daca aveti mofturosi in familie cu legumele, sigur ii rezolvati cu supa-crema, nu-si va da seama ce are acolo, dar gustul le place - testat si pe copilasi f.mofturosi:)
Ar fi bine sa o combinati cu niste crutoane pt consistenta si aroma in plus, aveti o Reteta de crutoane aromate pe site.
Daca nu sunteti in post, puteti adauga in supa si smantana dulce, cam 100 ml, pt un gust mai intens - dar va garantez - si in varianta de post este ff aromata si buna.
Pregatit legumele - le spalati, curatati, etc..
Intr-o cratita puneti legumele taiate bucati mari, turnati cam 2 litri de apa si puneti oala pe foc.
Cand incepe sa fiarba, adaugati uleiul, frunza de dafin, faceti focul mic si lasati sa fiarba domol cam 40 de minute.
Dupa acest timp, scoateti frunza de dafin si blendati bine compozitia.
Potriviti de sare, daca o vreti mai lichida adaugati apa fiarta sau putina smantana lichida dulce.
Adaugati patrunjelul, lasati sa fiarba 1 minut.
Si gata, serviti cu crutoane si eventual smantana.
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.