Vă spuneam că de la un timp am început să fac des supe-creme, sunt foarte bune - gustoase, sănătoase, simplu de preparat și arată f. bine. Dacă aveți mofturoși în familie cu legumele, sigur îi rezolvați cu supa-cremă, nu-și va da seama ce are acolo, dar gustul le place - testat și pe copilași f. mofturoși:)
Ar fi bine să o combinați cu niște crutoane pt consistență și aromă în plus, aveți o Rețetă de crutoane aromate pe site.
Dacă nu sunteți în post, puteți adăuga în supă și smântână dulce, cam 100 ml, pt un gust mai intens - dar vă garantez - și în varianta de post este ff aromată și bună.
Pregătiți legumele - le spălați, curățați, etc..
Într-o cratiță puneți legumele tăiate bucăți mari, turnați cam 2 litri de apă și puneți oala pe foc.
Când începe să fiarbă, adăugați uleiul, frunza de dafin, faceți focul mic și lăsați să fiarbă domol cam 40 de minute.
După acest timp, scoateți frunza de dafin și blendați bine compoziția.
Potriviți de sare, dacă o vreți mai lichidă adăugați apă fiartă sau puțină smântână lichidă dulce.
Adăugați pătrunjelul, lăsați să fiarbă 1 minut.
Și gata, serviți cu crutoane și eventual smântână.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.