Supa crema cu telina si conopida

Va spuneam ca de la un timp am inceput sa fac des supe-creme, sunt foarte bune - gustoase, sanatoase, simplu de preparat si arata f. bine. Daca aveti mofturosi in familie cu legumele, sigur ii rezolvati cu supa-crema, nu-si va da seama ce are acolo, dar gustul le place - testat si pe copilasi f.mofturosi:)

Ar fi bine sa o combinati cu niste crutoane pt consistenta si aroma in plus, aveti o Reteta de crutoane aromate pe site.

Daca nu sunteti in post, puteti adauga in supa si smantana dulce, cam 100 ml, pt un gust mai intens - dar va garantez - si in varianta de post este ff aromata si buna.

Ingrediente
Radacina de telina
200 g
o radacina medie/mica
Conopida
200 g
Ceapa alba
1 buc
Dovlecel
100 g
Cartofi
1 buc
Foaie de dafin
2 buc
Ulei de floarea soarelui
3 linguri
Patrunjel uscat
1 lingurita
Pasi de urmat
Pas 1

Pregatit legumele - le spalati, curatati, etc..

Supa crema cu telina si conopida - Pas 1
Pas 2

Intr-o cratita puneti legumele taiate bucati mari, turnati cam 2 litri de apa si puneti oala pe foc.

Supa crema cu telina si conopida - Pas 2
Pas 3

Cand incepe sa fiarba, adaugati uleiul, frunza de dafin, faceti focul mic si lasati sa fiarba domol cam 40 de minute.

Supa crema cu telina si conopida - Pas 3
Pas 4

Dupa acest timp, scoateti frunza de dafin si blendati bine compozitia.

Supa crema cu telina si conopida - Pas 4
Pas 5

Potriviti de sare, daca o vreti mai lichida adaugati apa fiarta sau putina smantana lichida dulce.

Adaugati patrunjelul, lasati sa fiarba 1 minut.

Supa crema cu telina si conopida - Pas 5
Pas 6

Si gata, serviti cu crutoane si eventual smantana.

Pofta Buna!

Supa crema cu telina si conopida - Pas 6

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 2 l (4-5 portii)
Timp de preparare:
40 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 10 min