Carne de porc cu cașcaval și ceapă, la cuptor

Foarte bună rețetă, carnea se combină perfect cu cașcaval și ceapă. Această rețetă se mai numește carne în stil franțuzesc, este o bună înlocuire a clasicelor șnițele de sărbători - se prepară mult mai repede și este foarte gustos.

Semipreparate
200 g
   
Ingrediente
Cotlet de porc fără os
500 g
sau orice carne preferată, friptură de porc sau carne de vițel
Maioneză
200 g
se poate și fără maioneză, dar carnea va fi mai uscată
Ceapă albă
2 buc
   
Cașcaval clasic
400 g
   
Sare
0.5 lingurite
   
Piper negru
0.5 lingurite
   
Pași de urmat
Pas 1

Cotletul de porc se taie felii și se porționează în bucăți medii.

Carne de porc cu cașcaval și ceapă, la cuptor - Pas 1
Pas 2

Carnea se bate bine cu ciocănelul.

Carne de porc cu cașcaval și ceapă, la cuptor - Pas 2
Pas 3

Se unge o tavă de cuptor cu ulei, în care se pun bucățile de carne una lângă alta.

Carne de porc cu cașcaval și ceapă, la cuptor - Pas 3
Pas 4

Se presară piper și sare peste carne.

Carne de porc cu cașcaval și ceapă, la cuptor - Pas 4
Pas 5

Se prepară puțină maioneză (sau folosiți cumpărată).

Se unge carnea uniform cu ea.

Carne de porc cu cașcaval și ceapă, la cuptor - Pas 5
Pas 6

Ceapa se taie fidea subțire și se aranjează peste carnea unsă cu maioneză.

Carne de porc cu cașcaval și ceapă, la cuptor - Pas 6
Pas 7

Se rade cașcavalul deasupra.

Carne de porc cu cașcaval și ceapă, la cuptor - Pas 7
Pas 8

Carnea se lasă la cuptor, la temperatura maximă, aproximativ 40-50 de min - cât se rumenește.

Cât este fierbinte se scot din tavă bucățile de carne. Dacă lăsați să se răcească în tavă, cașcavalul se lipește rău de ea, și va fi mai greu să le scoateți întregi.

Carne de porc cu cașcaval și ceapă, la cuptor - Pas 8
Pas 9

Sunt sigură că va place la toată familia, arată foarte bine și are un gust deosebit.

Eu le prepar cam la toate sărbătorile.

Poftă Bună!

Carne de porc cu cașcaval și ceapă, la cuptor - Pas 9

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (9-10 bucăți)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 15 min