Foarte buna reteta, carnea se combina perfect cu cascaval si ceapa. Aceasta reteta se mai numeste carne in stil frantuzesc, este o buna inlocuire a clasicelor snitele de sarbatori - se prepara mult mai repede si este foarte gustos.
Cotletul de porc se taie felii si se portioneaza in bucati medii.
Carnea se bate bine cu ciocanelul.
Se unge o tava de cuptor cu ulei, in care se pun bucatile de carne una langa alta.
Se presara piper si sare peste carne.
Se prepara putina maioneza(sau folositi cumparata).
Se unge carnea uniform cu ea.
Ceapa se taie fidea subtire si se aranjeaza peste carnea unsa cu maioneza.
Se rade cascavalul deasupra.
Carnea se lasa la cuptor, la temperatura maxima, aproximativ 40-50 de min - cat se rumeneste.
Cat este fierbinte se scot din tava bucatile de carne. Daca lasati sa se raceasca in tava, cascavalul se lipeste rau de ea, si va fi mai greu sa le scoateti intregi.
Sunt sigura ca va place la toata familia, arata foarte bine si are un gust deosebit.
Eu le prepar cam la toate sarbatorile.
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.