Foarte bună rețetă, carnea se combină perfect cu cașcaval și ceapă. Această rețetă se mai numește carne în stil franțuzesc, este o bună înlocuire a clasicelor șnițele de sărbători - se prepară mult mai repede și este foarte gustos.
Cotletul de porc se taie felii și se porționează în bucăți medii.
Carnea se bate bine cu ciocănelul.
Se unge o tavă de cuptor cu ulei, în care se pun bucățile de carne una lângă alta.
Se presară piper și sare peste carne.
Se prepară puțină maioneză (sau folosiți cumpărată).
Se unge carnea uniform cu ea.
Ceapa se taie fidea subțire și se aranjează peste carnea unsă cu maioneză.
Se rade cașcavalul deasupra.
Carnea se lasă la cuptor, la temperatura maximă, aproximativ 40-50 de min - cât se rumenește.
Cât este fierbinte se scot din tavă bucățile de carne. Dacă lăsați să se răcească în tavă, cașcavalul se lipește rău de ea, și va fi mai greu să le scoateți întregi.
Sunt sigură că va place la toată familia, arată foarte bine și are un gust deosebit.
Eu le prepar cam la toate sărbătorile.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.