Carne de porc cu cascaval si ceapa, la cuptor

Foarte buna reteta, carnea se combina perfect cu cascaval si ceapa. Aceasta reteta se mai numeste carne in stil frantuzesc, este o buna inlocuire a clasicelor snitele de sarbatori - se prepara mult mai repede si este foarte gustos.

Semipreparate
200 g
Ingrediente
Cotlet de porc fara os
500 g
sau orice carne preferata, friptura de porc sau carne de vitel
Maioneza
200 g
se poate si fara maioneza, dar carnea va fi mai uscata
Ceapa alba
2 buc
Cascaval clasic
400 g
Sare
0.5 lingurite
Piper negru
0.5 lingurite
Pasi de urmat
Pas 1

Cotletul de porc se taie felii si se portioneaza in bucati medii.

Carne de porc cu cascaval si ceapa, la cuptor - Pas 1
Pas 2

Carnea se bate bine cu ciocanelul.

Carne de porc cu cascaval si ceapa, la cuptor - Pas 2
Pas 3

Se unge o tava de cuptor cu ulei, in care se pun bucatile de carne una langa alta.

Carne de porc cu cascaval si ceapa, la cuptor - Pas 3
Pas 4

Se presara piper si sare peste carne.

Carne de porc cu cascaval si ceapa, la cuptor - Pas 4
Pas 5

Se prepara putina maioneza(sau folositi cumparata).

Se unge carnea uniform cu ea.

Carne de porc cu cascaval si ceapa, la cuptor - Pas 5
Pas 6

Ceapa se taie fidea subtire si se aranjeaza peste carnea unsa cu maioneza.

Carne de porc cu cascaval si ceapa, la cuptor - Pas 6
Pas 7

Se rade cascavalul deasupra.

Carne de porc cu cascaval si ceapa, la cuptor - Pas 7
Pas 8

Carnea se lasa la cuptor, la temperatura maxima, aproximativ 40-50 de min - cat se rumeneste.

Cat este fierbinte se scot din tava bucatile de carne. Daca lasati sa se raceasca in tava, cascavalul se lipeste rau de ea, si va fi mai greu sa le scoateti intregi.

Carne de porc cu cascaval si ceapa, la cuptor - Pas 8
Pas 9

Sunt sigura ca va place la toata familia, arata foarte bine si are un gust deosebit.

Eu le prepar cam la toate sarbatorile.

Pofta Buna!

Carne de porc cu cascaval si ceapa, la cuptor - Pas 9

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (9-10 bucati)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 15 min