Sunt sigura ca din start nu va suna bine, dar eu totusi sugerez s-o incercati - a fost o surpriza si pt mine si pt sotul meu - cat de buna poate fi, chiar si in varianta de post.
In loc de cascaval am folosit tofu(este perfect aici), dar puteti pune si cascaval de post - eu nu folosesc, incerc sa folosesc cat mai putin chestiile facute din grasimi vegetale. Si bineinteles cu legumele va puteti "juca" dupa preferinte....
Pana aluatul creste preparati ingredientele pentru topping.
Taiati ardeiul, maslinele, etc.
Ceapa o taiati mediu si o caliti in putin ulei.
Cand ceapa incepe usor sa se rumeneasca adaugati ciupercile taiate, scurse bine de apa. Amestecati, lasati 5 minute sa se caleasca impreuna, apoi potriviti de sare si piper, si stingeti focul.
Aluatul se lucreaza putin, se imparte in 2 bucati si fiecare se intinde in tava de pizza unsa cu putin ulei.
Ungeti suprafata aluatului cu sos de rosii, presarati oregano, busuioc si eventual usturoi uscat - sau orice combinatie de mirodenii preferati.
Peste sos presarati tofu dat prin razatoare.
Apoi puneti ciupercile calite.
Si ardeiul taiat cu masline.
Puneti pizza la cuptor preincalzit la 200 grade pentru 30-40 de minute.
Dupa ce se scoate din cuptor o mai lasati 5-10 minute in tava, sa se patrunda, apoi serviti cu un ketchup de calitate.
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.