Pizza cu ton

Una din cele mai bune combinatii, desi pentru mine a sunat mai ciudat la inceput, dar mi-am schimbat parerea....

Chiar recomand s-o incercati, in varianta de post inlocuiti cascavalul cu cel de post sau tofu.

Si apropo, am refacut Reteta de aluat de pizza, cu poze si pasi mai multi - pentru o pizza cat mai buna si reusita :)

Semipreparate
600 g
1 portie
Ingrediente
Ton la conserva
300 g
cam 2 conserve scurse de apa sau ulei
Sos de rosii
100 g
puteti folosi ketchup sau un sos de rosii pentru pizza - sau amestecati pasta de rosii cu putin ulei, apa, sare, usturoi uscat si busuioc
Cascaval clasic
400 g
Rosii
2 buc
eu am pus rosii uscate in ulei de masline
Ardei gras rosu
1 buc
Ceapa alba
1 buc
Masline
100 g
Pasi de urmat
Pas 1

Preparati blatul de pizza dupa Reteta de Aluat de Pizza de pe site.

Dupa ce ati pus aluatul in tava il ungeti cu sosul de pizza si optional presarati ceva mirodenii pt pizza.

Pizza cu ton - Pas 1
Pas 2

Urmatorul strat este cel de cascaval dat prin razatoare.

Pizza cu ton - Pas 2
Pas 3

Apoi puneti tonul, scurs bine de apa sau ulei. Pe langa ton am pus bucatele de rosii uscate, voi puteti sa puneti feliute subitiri de rosii simple.

Pizza cu ton - Pas 3
Pas 4

Si feliute de ardei, ceapa, masline - optional puteti sa mai adaugati si porumb din conserva.

Incercati sa nu exagerati cu ingredientele, stiu ca tendinta este sa puneti cat mai mult, dar nu trebuie :)

Pizza cu ton - Pas 4
Pas 5

O puneti la cuptor preincalzit la 180 de grade, pentru aproximativ 30-35 de minute - pana vedeti ca se rumenesc frumos marginile.

Lasati 5 minute in tava dupa ce ati scos-o din cuptor, apoi serviti cu mare-mare placere:)

Pofta Buna!

Pizza cu ton - Pas 5

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 500 g (2 pizza de 30 cm)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 40 min