O salată foarte bună, se poate face și în post, dacă folosiți maioneză de post. Foarte recomandată și ca sursă de vitamine, sfecla roșie fiind cunoscută ca una dintre cele mai bune legume. Merge foarte bine pe pâine, chiar și dimineața la micul dejun.
Puneți sfecla roșie la fiert, când începe să fiarbă, faceți focul mic și lăsați aproximativ o oră - până intră ușor un cuțit în ea (așa o încercați).
După ce a fiert, sfecla o răcoriți cu apă rece, o curățați. Pregătiți maioneza, nucile, usturoiul.
Sfecla o dați prin răzătoare mică sau medie.
Peste ea pisați usturoiul.
Nucile le mărunțiți bine, cu făcălețul sau mașina de tocat - le puneți în compoziția de sfeclă roșie.
Adăugați maioneza și amestecați bine.
Gustați, adăugați sare după gust, dacă este necesar.
O puneți într-o farfurie mai adâncă, nivelați cu un cuțit.
Înfrumusețați cu nuci, verdeață, etc.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.