O salata foarte buna, se poate face si in post, daca folositi maioneza de post. Foarte recomandata si ca sursa de vitamine, sfecla rosie fiind cunoscuta ca una dintre cele mai bune legume. Merge foarte bine pe paine, chiar si dimineata la micul dejun.
Puneti sfecla rosie la fiert, cand incepe sa fiarba, faceti focul mic si lasati aproximativ o ora - pana intra usor un cutit in ea(asa o incercati).
Dupa ce a fiert, sfecla o racoriti cu apa rece, o curatati. Pregatiti maioneza, nucile, usturoiul.
Sfecla o dati prin razatoare mica sau medie.
Peste ea pisati usturoiul.
Nucile le maruntiti bine, cu facaletul sau masina de tocat - le puneti in compozitia de sfecla rosie.
Adaugati maioneza si amestecati bine.
Gustati, adaugati sare dupa gust, daca este necesar.
O puneti intr-o farfurie mai adanca, nivelati cu un cutit.
Infrumusetati cu nuci, verdeata, etc.
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.