Salată cu sfeclă roșie și nuci

O salată foarte bună, se poate face și în post, dacă folosiți maioneză de post. Foarte recomandată și ca sursă de vitamine, sfecla roșie fiind cunoscută ca una dintre cele mai bune legume. Merge foarte bine pe pâine, chiar și dimineața la micul dejun.

Semipreparate
200 g
sau folosiți maioneză de post
Ingrediente
Sfeclă roșie
3 buc
   
Usturoi
3 buc
căței
Nuci
200 g
   
Sare
0.5 lingurite
   
Pași de urmat
Pas 1

Puneți sfecla roșie la fiert, când începe să fiarbă, faceți focul mic și lăsați aproximativ o oră - până intră ușor un cuțit în ea (așa o încercați).

Salată cu sfeclă roșie și nuci - Pas 1
Pas 2

După ce a fiert, sfecla o răcoriți cu apă rece, o curățați. Pregătiți maioneza, nucile, usturoiul.

Salată cu sfeclă roșie și nuci - Pas 2
Pas 3

Sfecla o dați prin răzătoare mică sau medie.

Salată cu sfeclă roșie și nuci - Pas 3
Pas 4

Peste ea pisați usturoiul.

Salată cu sfeclă roșie și nuci - Pas 4
Pas 5

Nucile le mărunțiți bine, cu făcălețul sau mașina de tocat - le puneți în compoziția de sfeclă roșie.

Salată cu sfeclă roșie și nuci - Pas 5
Pas 6

Adăugați maioneza și amestecați bine.

Salată cu sfeclă roșie și nuci - Pas 6
Pas 7

Gustați, adăugați sare după gust, dacă este necesar.

Salată cu sfeclă roșie și nuci - Pas 7
Pas 8

O puneți într-o farfurie mai adâncă, nivelați cu un cuțit.

Salată cu sfeclă roșie și nuci - Pas 8
Pas 9

Înfrumusețați cu nuci, verdeață, etc.

Poftă Bună!

Salată cu sfeclă roșie și nuci - Pas 9

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 500 g (un bol mediu)
Timp de preparare:
15 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 60 min