Gogosi aromate cu mere si branza

O reteta care poate concura la sigur cu reteta de gogosi berlineze, doar ca sunt mult mai repede de preparat si la fel au un gust si textura perfecte. Sunt moi, aromate, fragede, pufoase - dupa mine as face numai asa gogosi in continuare.

Ingrediente
Smantana
100 g
Iaurt
100 g
Branza de vaci
100 g
Mere
1 buc
Oua
1 buc
Zahar
3 linguri
Ulei de floarea soarelui
2 linguri
pentru aluat
Sare
0.25 lingurite
Scortisoara
0.25 lingurite
Esenta de vanilie
1 buc
mai puteti adauga si coaja de lamaie rasa
Ulei de floarea soarelui
500 ml
pentru prajit
Zahar pudra
2 linguri
pentru ornat
Faina alba calitate superioara
200 g
Praf de copt
10 g
1 plic
Pasi de urmat
Pas 1

Marul se curata de coaja si se da prin razatoare. Se pune intr-un bol si se adauga smantana, iaurtul si branza.

Gogosi aromate cu mere si branza - Pas 1
Pas 2

Apoi adaugati oul, zaharul, uleiul, sarea, scortisoara si esenta de vanilie - amestecati bine compozitia cu un tel sau mixer.

Gogosi aromate cu mere si branza - Pas 2
Pas 3

Adaugati faina si praful de copt, amestecati bine cu telul.

Gogosi aromate cu mere si branza - Pas 3
Pas 4

Va fi un aluat lichid dar mai gros.

Gogosi aromate cu mere si branza - Pas 4
Pas 5

Incingeti bine uleiul intr-o tigaie sau tuci - aveti grija sa turnati atat ulei cat sa acopere gogosile pana la jumatate.

Cu o lingurita le puneti in uleiul fierbinte si la foc mediu le rumeniti.

Gogosi aromate cu mere si branza - Pas 5
Pas 6

Le rumeniti si pe partea cealalta.

Gogosi aromate cu mere si branza - Pas 6
Pas 7

Apoi le scoateti pe un prosop de hartie, sa absoarba uleiul din ele.

Gogosi aromate cu mere si branza - Pas 7
Pas 8

Ies cam 20-25 de gogosi, le serviti cu ce va place - iaurt, smantana, dulceata, miere, etc.

Gogosi aromate cu mere si branza - Pas 8
Pas 9

Aici si o sectiune, foarte reprezentativa - pufoasa si frageda.

Pofta Buna!

Gogosi aromate cu mere si branza - Pas 9

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (20-30 bucati)
Timp de preparare:
20 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 15 min
Sursa: koolinar.ru