Gogoși aromate cu mere și brânză

O rețetă care poate concura la sigur cu rețeta de gogoși berlineze, doar că sunt mult mai repede de preparat și la fel au un gust și textură perfecte. Sunt moi, aromate, fragede, pufoase - după mine aș face numai așa gogoși în continuare.

Ingrediente
Smântână
100 g
   
Iaurt
100 g
   
Brânză de vaci
100 g
   
Mere
1 buc
   
Ouă
1 buc
   
Zahăr
3 linguri
   
Ulei de floarea-soarelui
2 linguri
pentru aluat
Sare
0.25 lingurite
   
Scorțișoară
0.25 lingurite
   
Esență de vanilie
1 buc
mai puteți adăuga și coajă de lămâie rasă
Ulei de floarea-soarelui
500 ml
pentru prăjit
Zahăr pudră
2 linguri
pentru ornat
Făină albă calitate superioară
200 g
   
Praf de copt
10 g
1 plic
Pași de urmat
Pas 1

Mărul se curăță de coajă și se dă prin răzătoare. Se pune într-un bol și se adaugă smântâna, iaurtul și brânza.

Gogoși aromate cu mere și brânză - Pas 1
Pas 2

Apoi adăugați oul, zahărul, uleiul, sarea, scorțișoara și esența de vanilie - amestecați bine compoziția cu un tel sau mixer.

Gogoși aromate cu mere și brânză - Pas 2
Pas 3

Adăugați făina și praful de copt, amestecați bine cu telul.

Gogoși aromate cu mere și brânză - Pas 3
Pas 4

Va fi un aluat lichid dar mai gros.

Gogoși aromate cu mere și brânză - Pas 4
Pas 5

Încingeți bine uleiul într-o tigaie sau tuci - aveți grijă să turnați atât ulei cât să acopere gogoșile până la jumătate.

Cu o linguriță le puneți în uleiul fierbinte și la foc mediu le rumeniți.

Gogoși aromate cu mere și brânză - Pas 5
Pas 6

Le rumeniți și pe partea cealaltă.

Gogoși aromate cu mere și brânză - Pas 6
Pas 7

Apoi le scoateți pe un prosop de hârtie, să absoarbă uleiul din ele.

Gogoși aromate cu mere și brânză - Pas 7
Pas 8

Ies cam 20-25 de gogoși, le serviți cu ce vă place - iaurt, smântână, dulceață, miere, etc.

Gogoși aromate cu mere și brânză - Pas 8
Pas 9

Aici și o secțiune, foarte reprezentativă - pufoasă și fragedă.

Poftă Bună!

Gogoși aromate cu mere și brânză - Pas 9

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (20-30 bucăți)
Timp de preparare:
20 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 15 min
Sursă: koolinar.ru