O rețetă care poate concura la sigur cu rețeta de gogoși berlineze, doar că sunt mult mai repede de preparat și la fel au un gust și textură perfecte. Sunt moi, aromate, fragede, pufoase - după mine aș face numai așa gogoși în continuare.
Mărul se curăță de coajă și se dă prin răzătoare. Se pune într-un bol și se adaugă smântâna, iaurtul și brânza.
Apoi adăugați oul, zahărul, uleiul, sarea, scorțișoara și esența de vanilie - amestecați bine compoziția cu un tel sau mixer.
Adăugați făina și praful de copt, amestecați bine cu telul.
Va fi un aluat lichid dar mai gros.
Încingeți bine uleiul într-o tigaie sau tuci - aveți grijă să turnați atât ulei cât să acopere gogoșile până la jumătate.
Cu o linguriță le puneți în uleiul fierbinte și la foc mediu le rumeniți.
Le rumeniți și pe partea cealaltă.
Apoi le scoateți pe un prosop de hârtie, să absoarbă uleiul din ele.
Ies cam 20-25 de gogoși, le serviți cu ce vă place - iaurt, smântână, dulceață, miere, etc.
Aici și o secțiune, foarte reprezentativă - pufoasă și fragedă.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.