O reteta care poate concura la sigur cu reteta de gogosi berlineze, doar ca sunt mult mai repede de preparat si la fel au un gust si textura perfecte. Sunt moi, aromate, fragede, pufoase - dupa mine as face numai asa gogosi in continuare.
Marul se curata de coaja si se da prin razatoare. Se pune intr-un bol si se adauga smantana, iaurtul si branza.
Apoi adaugati oul, zaharul, uleiul, sarea, scortisoara si esenta de vanilie - amestecati bine compozitia cu un tel sau mixer.
Adaugati faina si praful de copt, amestecati bine cu telul.
Va fi un aluat lichid dar mai gros.
Incingeti bine uleiul intr-o tigaie sau tuci - aveti grija sa turnati atat ulei cat sa acopere gogosile pana la jumatate.
Cu o lingurita le puneti in uleiul fierbinte si la foc mediu le rumeniti.
Le rumeniti si pe partea cealalta.
Apoi le scoateti pe un prosop de hartie, sa absoarba uleiul din ele.
Ies cam 20-25 de gogosi, le serviti cu ce va place - iaurt, smantana, dulceata, miere, etc.
Aici si o sectiune, foarte reprezentativa - pufoasa si frageda.
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.