Pregătisem această rețetă de socată anul trecut, dar am avut un mic accident (a explodat sticla la balcon :) și nu am ajuns să vă arăt băutura finală. Făceam până acum Limonadă cu soc, dar am zis să încerc și socata mai acidulată - am rămas foarte impresionată, aș zice că este un "Kvas" rusesc (un fel de bragă) cu aromă de flori.
Am făcut deja 2 ture de când au apărut florile de soc și am încercat să le congelez/decongelez - își păstrează bine aroma, așa că puteți să vă faceți rezerve și pentru iarnă.
În Rețeta Video procesul este mult mai simplificat, m-am adaptat și eu între timp, iese la fel de bună și aromată.
Florile de soc le spălați bine într-o sită.
Le puneți într-un borcan mai adânc - cam de 3 litri.
Turnați zahărul peste flori.
Stoarceți lămâile - puneți sucul și cojile în borcan. Turnați apă cât să acopere bine toate ingredientele și lăsați borcanul peste noapte, acoperit cu un prosop sau tifon.
După acest timp turnați puțină apă din borcan într-un bol și o amestecați cu drojdia.
Treceți toate ingredientele într-un borcan mai mare - eu am folosit o sticlă de la apă de 5 litri - eventual o mai tăiați la gură, să fie mai largă.
Adăugați apă și drojdia dizolvată, amestecați totul bine. Acoperiți sticla/borcanul cu un tifon sau prosop și lăsați 1-2 zile până se pătrunde și acidulează. Gustați periodic din ea - o strecurați și puneți la frigider atunci când vi se pare suficient de gazoasă. La un loc cald se face chiar și într-o zi.
Aveți mare grijă să nu puneți un capac strâns la sticlă - o să vă explodeze cu siguranță și vă faceți treaba nu chiar plăcută.
O țineți la frigider în sticle și serviți rece cu mare plăcere :)
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.