Este una dintre cele mai populare salate cu peste la mine acasa, nu trece nici o sarbatoare fara ea. Are ingrediente simple si accesibile care se combina perfect. Aici voi arata varianta clasica, iar in ultimul pas voi spune cum se mai pot face mici imbuntatiri si variatii la ea.
Se pregatesc legumele pentru salata:
Cartofii se fierb in coaja impreuna cu morcovii - aproximativ 40 de min, se racoresc si se curata de coaja.
Sfecla rosie se fierbe in apa, aproximativ 1 ora - se racoreste si se curata de coaja.
Ceapa se curata si se spala.
De obicei (nu este obligatoriu), shuba se face in farfurii alungite - adica repeta oarecum forma pestelui.
Puteti folosi orice farfurie frumoasa aveti in casa.
Primul strat de salata vor fi cartofii, care se dau prin razatoare medie. De obicei este suficient un cartof mare, sau 2 mici.
Se ung bine cartofii cu maioneza.
Fileul de peste se taie cubulete mici.
Se distribuie uniform pestele deasupra stratului de cartofi cu maioneza.
Ceapa se taie marunt. Inainte de a o pune in salata se poate clati cu apa fierbinte, ca sa-i ia din iutime.
Se distribuie ceapa deasupra pestelui.
Se unge cu putina maioneza si acest strat.
Peste ceapa se da prin razatoare morcovul (1-2 in functie de marime).
Se unge bine cu maioneza.
Peste morcov se pune sfecla data prin razatoare.
Se uniformizeaza si se unge bine cu maioneza.
Farfuria se sterge pe margini si se orneaza cu diverse chestii - verdeata, floare din morcov, ceapa, galbenus de ou, etc.
Deci ca si variatii ale salatei poate fi combinatia respectiva : cartofi + peste + ceapa + mar + morcov + sfecla
Sau: peste + ceapa + cartofi + morcovi + sfecla
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.