Este una dintre cele mai populare salate cu pește la mine acasă, nu trece nici o sărbătoare fără ea. Are ingrediente simple și accesibile care se combină perfect. Aici voi arăta varianta clasică, iar în ultimul pas voi spune cum se mai pot face mici îmbunătățiri și variații la ea.
Se pregătesc legumele pentru salată:
Cartofii se fierb în coajă împreună cu morcovii - aproximativ 40 de min, se răcoresc și se curăță de coajă.
Sfecla roșie se fierbe în apă, aproximativ 1 oră - se răcorește și se curăță de coajă.
Ceapa se curăță și se spală.
De obicei (nu este obligatoriu), shuba se face în farfurii alungite - adică repetă oarecum forma peștelui.
Puteți folosi orice farfurie frumoasă aveți în casă.
Primul strat de salată vor fi cartofii, care se dau prin răzătoare medie. De obicei este suficient un cartof mare, sau 2 mici.
Se ung bine cartofii cu maioneză.
Fileul de pește se taie cubulețe mici.
Se distribuie uniform peștele deasupra stratului de cartofi cu maioneză.
Ceapa se taie mărunt. Înainte de a o pune în salată se poate clăti cu apă fierbinte, ca să-i ia din iuțime.
Se distribuie ceapa deasupra peștelui.
Se unge cu puțină maioneză și acest strat.
Peste ceapă se dă prin răzătoare morcovul (1-2 în funcție de mărime).
Se unge bine cu maioneză.
Peste morcov se pune sfecla dată prin răzătoare.
Se uniformizează și se unge bine cu maioneză.
Farfuria se șterge pe margini și se ornează cu diverse chestii - verdeață, floare din morcov, ceapă, gălbenuș de ou, etc.
Deci ca și variații ale salatei poate fi combinația respectivă: cartofi + pește + ceapă + mar + morcov + sfeclă
Sau: pește + ceapă + cartofi + morcovi + sfeclă
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.