Somon in crusta de patrunjel, la cuptor

Am avut o mare surpriza saptamanile trecute cand am fost sunata de la OceanFish, mi-au spus ca abia acum au observat cat de mult folosesc pe site produsele lor si le recomand(fara vreo aluzie la publicitate, chiar sunt bune). Si ca multumire imi vor trimite un pachet cu produse sa le incerc si sa le mancam cu placere - va dati seama ca placerea a fost mare si chiar m-a bucurat mult acest gest, deci nu totul este pe bani si pe intelegeri. Un produs bun recomandat doar pentru ca merita aduce o multumire si pentru suflet, in plus sa stiti ca am avut si produse noi(vedeti pasii 1-2) cu care nu am mai lucrat - am experimentat, sigur o sa mai vedeti informatii multe si interesante pe viitor pe site cu calamari, midii, etc.

A fost pe acolo si un frumos somon proaspat intreg, cu niste sugestii de retete, nu am putut sa le urmez intocmai pentru ca sunt cu ingrediente pe care nu le aveam in casa si am improvizat. Atat de bine mi-a reusit ca am zis sa nu gatesc pestele altfel. Doar de preferat sa folositi la reteta file de peste, sa fie mai aromat si mai simplu de servit.

Daca nu aveti rozmarin puneti fire de patrunjel sub peste, am facut si asa, a fost la fel de delicios.

Ingrediente
File de somon proaspat
500 g
Patrunjel
2 legaturi
2-3 legaturi, cu cat mai mult cu atat mai bine
Rozmarin
4 buc
este optional
Ulei de floarea soarelui
3 linguri
eu am pus ulei de masline aromat cu lamaie
Sare,piper
1 lingurita
Ierburi de provence
1 lingurita
este optional - se mai gasesc si ca "verdeturi italiene"
Pasi de urmat
Pas 1

O noua provocare si produse noi de experiementat.

Somon in crusta de patrunjel, la cuptor - Pas 1
Pas 2

Somonul l-am curatat de solzi sub jet de apa rece.

Somon in crusta de patrunjel, la cuptor - Pas 2
Pas 3

Apoi l-am filetat.

O parte din file am congelat, aici am folosit jumatate dintr-un file taiat bucati cam de 3 cm latime.

Somon in crusta de patrunjel, la cuptor - Pas 3
Pas 4

Intr-o tava de cuptor(aici este o tava din sticla termorezistenta) puneti firele de rozmarin, daca nu aveti puneti fire de patrunjel.

Somon in crusta de patrunjel, la cuptor - Pas 4
Pas 5

Aranjati bucatile de somon cu carnea in sus, pielea sa fie pe patul de rozmarin/patrunjel.

Somon in crusta de patrunjel, la cuptor - Pas 5
Pas 6

Presarati pe file sare, piper, ierburi de Provence si stropiti totul cu putin ulei.

Somon in crusta de patrunjel, la cuptor - Pas 6
Pas 7

Apoi presarati pestele cu  patrunjel tocat marunt - da o faceti bine, sa fie cat mai multa verdeata, ca o crusta.

Somon in crusta de patrunjel, la cuptor - Pas 7
Pas 8

Acoperiti tava cu o folie de aluminiu si o puneti la cuptor preincalzit la 200 grade pentru 35-40 de minute.

Somon in crusta de patrunjel, la cuptor - Pas 8
Pas 9

Aveti grija sa nu tineti mai mult de atat somonul la cuptor - se va usca si nu va mai fi foarte fraged.

Somon in crusta de patrunjel, la cuptor - Pas 9
Pas 10

Serviti imediat cu lamaie si orice garnitura preferata - va asigur ca este ceva genial, un gust perfect si pestele aromat, fraged.

Puteti sa faceti si un Sos Olandez aici, se potriveste perfect.

Pofta Buna!

Somon in crusta de patrunjel, la cuptor - Pas 10

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 500 g (3-4 portii)
Timp de preparare:
30 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 10 min