Am avut o mare surpriză săptămânile trecute când am fost sunată de la OceanFish, mi-au spus că abia acum au observat cât de mult folosesc pe site produsele lor și le recomand (fără vreo aluzie la publicitate, chiar sunt bune). Și ca mulțumire îmi vor trimite un pachet cu produse să le încerc și să le mâncăm cu plăcere - vă dați seama că plăcerea a fost mare și chiar m-a bucurat mult acest gest, deci nu totul este pe bani și pe înțelegeri. Un produs bun recomandat doar pentru că merită aduce o mulțumire și pentru suflet, în plus să știți că am avut și produse noi (vedeți pașii 1-2) cu care nu am mai lucrat - am experimentat, sigur o să mai vedeți informații multe și interesante pe viitor pe site cu calamari, midii, etc.
A fost pe acolo și un frumos somon proaspăt întreg, cu niște sugestii de rețete, nu am putut să le urmez întocmai pentru că sunt cu ingrediente pe care nu le aveam în casă și am improvizat. Atât de bine mi-a reușit că am zis să nu gătesc peștele altfel. Doar de preferat să folosiți la rețetă file de pește, să fie mai aromat și mai simplu de servit.
Dacă nu aveți rozmarin puneți fire de pătrunjel sub pește, am făcut și așa, a fost la fel de delicios.
O nouă provocare și produse noi de experimentat.
Somonul l-am curățat de solzi sub jet de apă rece.
Apoi l-am filetat.
O parte din file am congelat, aici am folosit jumătate dintr-un file tăiat bucăți cam de 3 cm lățime.
Într-o tavă de cuptor (aici este o tavă din sticlă termorezistentă) puneți firele de rozmarin, dacă nu aveți puneți fire de pătrunjel.
Aranjați bucățile de somon cu carnea în sus, pielea să fie pe patul de rozmarin/pătrunjel.
Presărați pe file sare, piper, ierburi de Provence și stropiți totul cu puțin ulei.
Apoi presărați peștele cu pătrunjel tocat mărunt - da o faceți bine, să fie cât mai multă verdeață, ca o crustă.
Acoperiți tava cu o folie de aluminiu și o puneți la cuptor preîncălzit la 200 de grade pentru 35-40 de minute.
Aveți grijă să nu țineți mai mult de atât somonul la cuptor - se va usca și nu va mai fi foarte fraged.
Serviți imediat cu lămâie și orice garnitură preferată - vă asigur că este ceva genial, un gust perfect și peștele aromat, fraged.
Puteți să faceți și un Sos Olandez aici, se potrivește perfect.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.