Este o salată cu ingrediente simple și accesibile, o combinație care de obicei nu dă greș. O singură îmbunătățire la ea ar fi să mai adăugați porumb din conservă ca să fie mai "ușoară". Mai deosebit ar fi modul ei de asamblare, mi-a plăcut foarte mult - arată chiar apetisant.
Pieptul de pui se spală bine, se pune la fiert aproximativ 30-40 de min. Apoi se lasă la răcit pe o farfurie.
Ceapa se taie mărunt și se pune la călit în puțin ulei.
Când se rumenește ușor, se adaugă ciupercile scurse de apă. Se amestecă bine.
Lăsați ciupercile 10 min să se călească împreună cu ceapa.
După 10 min, se scoate amestecul de ciuperci și ceapă într-un bol în care se va amesteca salata, ca să se răcorească.
Ouăle se fierb tari, se lasă să se răcorească în apă rece, după care se curăță.
Carnea se taie mărunt.
Se adaugă peste ciuperci.
Ouăle se taie mărunt și se adaugă la restul ingredientelor.
Se adaugă maioneza, se amestecă bine. Aveți grijă să nu puneți prea multă.
Cum am spus mai sus, puteți adăuga aici și porumb la conservă, să fie mai ușoară.
Frunzele de salată se spală bine și se aranjează pe o farfurie.
Castraveții se spală și se taie subțire de-a lungul lor.
În mijlocul frunzelor de salată se pune amestecul de salată. Bucățile de castraveți se aranjează împrejurul salatei, formând un fel de trandafir verde, sau un fel de varză :)
Așa ar trebuie să arate varianta finală.
Este foarte bună și sățioasă, recomand să o încercați.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.