O primă și cea mai bună utilizare a Cremei de lapte și ou (Creme Anglaise) - înghețată cu gust de copilărie, cremoasă, fină și foarte, foarte bună.
Ziceam demult să mai pun pe site rețete de înghețată, asta ar fi rețeta cu care trebuie neapărat să încep. Abia după ce o făceam de vreo 2 ani am observat că este și cea mai populară înghețată de lapte din tot internetul. Și chiar merită, foarte simplu de preparat, și nu se compară cu E-urile și prafurile din comerț.
De aici puteți să faceți orice variații vă plac - cu cacao, fructe, etc.
Preparați Crema de lapte și ouă (Creme Anglaise) - lăsați să se răcească bine.
Mai departe sunt 2 variante de a face înghețata:
- folosiți mașina de înghețată - așa am făcut eu acum - turnați crema în mașină și lăsați să-și facă treaba.
- puneți crema la congelator și la fiecare 30 de minute o bateți cu telul - să desfaceți cristalele de gheață - așa făceam până mi-am luat mașina de înghețată.
Observați că după un timp se îngroașă bine (în mașina de înghețată).
O treceți într-o caserolă și mai lăsați la congelator pentru 1 oră.
Și gata, o serviți cu ce vă place - aici am pus niște lapte condensat cu cacao.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.