Imi place f.mult tonul conservat, il pot manca ca atare, pe paine sau in salate. Cum am vazut aceasta reteta imediat am si pus-o in practica, este simpla, naut fiert am avut congelat(am fiert mai mult o data si o parte l-am congelat, s-a pastrat perfect) sau folositi conservat in apa, ca in reteta de Hummus.
Si inca o utilizare a rosiilor uscate in ulei, ca tot este sezon nu uitati sa le faceti, sigur o sa va prinda bine tot anul. Daca nu aveti rosii uscate, puteti pune 1 lingurita de sos de rosii sau lasati fara ele.
Puneti toate ingredientele intr-un robot de bucatarie, sau le mixati cu un blender vertical.
Si pasati bine pana la cat de marunt vreti sa fie pate-ul. Mai potriviti de lamaie, sare si piper.
Il puneti intr-un bol, nivelati si lasati la frigider 1-2 ore.
Si gata, serviti ca aperitiv sau dimineata pe paine, oricum este f.aromat si delicios.
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.