Îmi place f. mult tonul conservat, îl pot mânca ca atare, pe pâine sau în salate. Cum am văzut această rețetă imediat am și pus-o în practică, este simplă, năut fiert am avut congelat (am fiert mai mult o dată și o parte l-am congelat, s-a păstrat perfect) sau folosiți conservat în apă, ca în rețeta de Hummus.
Și încă o utilizare a roșiilor uscate în ulei, că tot este sezon nu uitați să le faceți, sigur o să vă prindă bine tot anul. Dacă nu aveți roșii uscate, puteți pune 1 linguriță de sos de roșii sau lăsați fără ele.
Puneți toate ingredientele într-un robot de bucătărie, sau le mixați cu un blender vertical.
Și pasați bine până la cât de mărunț vreți să fie pate-ul. Mai potriviți de lămâie, sare și piper.
Îl puneți într-un bol, nivelați și lăsați la frigider 1-2 ore.
Și gata, serviți ca aperitiv sau dimineața pe pâine, oricum este f. aromat și delicios.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.