Va fac "cadou" azi asa un "martisor" delicios, o modalitate frumoasa si gustoasa de a servi clatitele cu visine la o masa mai deosebita. De fapt asa am invatat de acasa sa le asamblez, este unul din deserturile preferate la orice masa festiva si vedeti ca nu este deloc complicat, din 3 miscari sunteti cea mai tare gospodina!
Se pot umple clatitele si cu alte fructe - cirese, capsuni, etc - dar bineinteles visinele sunt cele mai gustoase in asa combinatie.
Pentru o farfurie mica va sunt suficiente 4 clatite la o asa asamblare, cu cat este mai mare farfuria de prezentare cu atat seturi de 4 clatite sa faceti.
Preparati clatitele dupa retete preferata. Eu de obicei le si congelez si am la indemana cand nu am chef sa gatesc si sa fac ceva repede si bun.
Cand nu ma complic fac clatitele dupa reteta mea veche, sunt bune si simple.
Mai aveti clatitele de la Tupperware, si cele cu faina integrala, sau cu gris.
Din primele 3 clatite se fac 3 rulouri simple cu visine.
Deci, aranjati fructele frumos pe marginea clatitei.
Si rulati strans.
Asa le faceti pe toate 3, apoi le aranjati una peste alta, in forma de piramida - 2 jos, 1 sus - si le puneti peste clatita nr.4, cea fara visine.
Si rulati o clatita mare, formata din 3 mici inauntru.
Cam asa va arata.
As recomanda sa faceti macar 2 rulouri din astea groase, adica din 8 clatite - va fi o farfurie mai mare sau 2 mici.
Taiati ruloul in bucati cam de 1.5 cm grosime.
Marginile le lasati la o parte, pentru cei mai grabiti si pofticiosi - la aranjament folositi doar rulourile celelalte.
Se pun pe platou rulourile mici cu sectiunea in sus. Simplu si de efect, nu?
Mai departe le puteti orna cu frisca, batuta dupa metoda de aici.
Sau faceti o crema mai lichida din smantana simpla cu zahar si vanilie, si o turnati ca un sos peste clatite.
Pentru efect puteti presara un pic de nuca de cocos.
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.