Clatite cu faina integrala

Deci sa ma intelegeti corect aici - ma gandeam sa scriu la titlu "Clatite cu faina integrala - delicioase! " dar, na, sa ramanem la ceva mai clasic. Sunt super bune, bineinteles insipiratie din bucataria ruseasca (ca aia fac clatite din tot ce se poate:), vi le recomand cu incredere.

Despre gust - sunt moi, fragede, cu gust de scortisoara si vanilie - si cu siguranta cine le gusta ma va intreba " unde este faina integrala?"

Sa stiti ca sunt mai moi la lucrat, oricum dau detalii in pasi ca sa va iasa bine, dar daca nu sunteti specialist in clatite si vedeti ca 1-2 clatite nu va ies sa mai adaugati putina faina alba(aici veti pierde putin din fragezime, dar cu timpul invatati sa le lucrati si asa).

Ingrediente

Lapte
700 ml
Oua
3 buc
Unt
50 g
Zahar
3 linguri
Faina integrala de grau
210 g
Faina alba calitate superioara
70 g
Apa
60 ml
Apa sa fie fierbinte/fiarta
Esenta de vanilie
1 buc
Scortisoara
0.5 lingurite
Ulei de floarea soarelui
3 linguri
Sare
0.5 lingurite

Pasi de urmat

1

Laptele se incalzeste putin si se toarna intr-un bol in care veti face aluatul de clatite.

2

Ouale se bat cu zahar si se adauga la lapte - amestecati bine toata compozitia.

3

Se adauga untul topit si uleiul, se amesteca.

4

Acum adaugati faina integrala si cea alba - cernute - amestecati bine cu un tel sau mixer sa nu fie cocoloase.

5

Lasati aluatul sa se odihneasca si sa se umfle, 15-20 de minute.

6

Puneti tigaia la incalzit si in acest timp adaugati in clatite sarea, scortisoara si vanilia - amestecati.

Si chiar inainte sa va apucati sa le coaceti adaugati apa clocotita.

7

Ungeti tigaia cu putin ulei, asteptati sa fie fierbinte si turnati un polonic de aluat. Le faceti la foc mediu si sa va spun un pont - luati o scobitoare si cu ea desprindeti marginile clatitei de la tigaie (atunci cand le vedeti rumenite), iar daca usor infigeti intr-o margina si o ridicati, vedeti daca este coapta,  se  va desprinde usor de fund.

8

Intoarceti clatita pe cealalta parte si o mai lasati 5-6 secunde. eu intorc clatitele cu degetele - trag de o margine usor si repede o intorc - dar o puteti face si cu o paleta, cu ce sunteti obisnuiti.

9

Clatitele pe parcurs ce le faceti le puteti ordona cum preferati - eu am ales asa o forma de triunghiuri suprapuse putin, le-am impaturit simplu in 4.

Le serviti de preferat calde cu orice  va place.

Pofta Buna!

Cantitate: 12 bucati (12-15 bucati in functie de marimea tigaii)
Timp de preparare: 30 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 30 min
Publicata:

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

Mery75
Mery75 01 iun 2011, 22:14

Vai LENA cred ca sunt la fel de bune ca cele cu gris. Acelea sunt fffff bune. O sa le fac si pe acestea pentru ca sunt convinsa de bunatatea lor. Multumesc din suflet ca iti faci timp si pentru noi. Multa bafta in continuare si mai astept retete................

Mery75
Mery75 02 iun 2011, 12:07

LENA faina integrala este cea dietetica, adica macinis integral de grau?

lena
Elena (lena) Mery75 02 iun 2011, 13:29

Mery, intregrala inseamna Faina Macinis integral de grau(eu cumpar de la Dobrogea de obicei) - nu neagra sau altele

radulescusofia
radulescusofia 02 iun 2011, 13:59

F.... foarte delicioase!  Am  mincat si tot  mai vreau . Multumesc  pt. reteta !  SOFIA  RADULESCU. 

gabidari
gabriela (gabidari) 02 iun 2011, 17:29

mmmmmm...ce bine suna...trebuie sa le incerc si eu!!!