Acum o săptămână în urmă eram de părerea că "ce mai pot descoperi nou la clătite.... clasice, simple - bune dar parcă o mâncare de rutină.." Până nu am fost servită cu niște clătite rusești, absolut fantastice, minunate - și am zis că la capitolul clătite am ce să vă mai aduc nou și interesant.
Din păcate rețeta a fost din categoria - toate sunt la ochi - așa că le-am făcut de vreo 3-4 ori până am ajuns la ecuația corectă, literară - așa ca să le puteți face și voi fără mare bătaie de cap.
Știți că rușii au o săptămână pe an, înainte de post, când toată lumea mănâncă tone de clătite - "Blini" așa le spun, și sărbătoarea se numește "Maslenița". Și ei nu le fac așa simple, subțirele - fiecare gospodină are rețeta ei secretă și micile tips-uri ca să iasă clătitele bune, fragede, cu găurele, unse bine... etc.
Deci o primă rețetă pe care merită s-o încercați - clătitele sunt moi, fragede, aromate - copilul meu tot fugea la bucătărie și nu mă lăsa la primele 10 clătite să mai adun și eu ceva de poze - ce să mai zic de taică-su...:)