Este o rețetă inspirată după ce am mâncat niște pizza la comandă, foarte reușită. De obicei preferam pizza cu pui, ciuperci - dar salamul uscat crocant și ceapa călită m-au convins să încerc și acest tip de pizza, vă recomand și vouă să încercați. Are ingrediente puține, dar potrivite foarte bine după părerea mea.
Cât crește aluatul, se pregătesc ingredientele pentru 2 tăvi de pizza - se taie salamul uscat rondele foartă subțiri (cât mai subțiri posibil).
Ardeiul gras se taie fidea.
Ceapa se taie fidea lungă și foarte subțire.
Se ung tăvile de pizza cu puțin ulei, aluatul se împarte în 2 și se întinde uniform în tavă cu mâinile unse cu ulei (pizza este foarte pufoasă și moale dacă aluatul este moale, lipicios). Bulionul de roșii se amestecă cu mirodenii, ulei de măsline, sare și se unge bine aluatul cu acest amestec.
Apoi se distribuie pe toată suprafața cașcavalul ras.
Urmează ceapa și ardeiul gras.
Și la urmă feliile de salam din belșug se distribuie pe pizza.
Se coace la cuptor la foc mediu, aproximativ 30-40 de minute.
Este delicioasă cu ketchup și un pahar de bere :)
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.