Pizza cu salam uscat si ceapa

Este o reteta inspirata dupa ce am mancat niste pizza la comanda, foarte reusita. De obicei preferam pizza cu pui, ciuperci - dar salamul uscat crocant si ceapa calita m-au convins sa incerc si acest tip de pizza, va recomand si voua sa incercati. Are ingrediente putine, dar potrivite foarte bine dupa parerea mea.

Semipreparate
Ingrediente
Salam uscat/afumat
300 g
Ceapa rosie
2 buc
in ac. reteta am pus ceapa alba, dar este mult mai buna aia rosie pt pizza
Ardei gras
1 buc
Cascaval clasic
300 g
Bulion de rosii
100 ml
Busuioc uscat
1 lingurita
Ulei de masline
2 linguri
Pasi de urmat
Pas 1

Se prepara aluatul de pizza confrom retetei de aici.

Pizza cu salam uscat si ceapa - Pas 1
Pas 2

Cat creste aluatul, se pregatesc ingredientele pentru 2 tavi de pizza - se taie salamul uscat rondele f.subtiri(cat mai subtiri posibil).

Pizza cu salam uscat si ceapa - Pas 2
Pas 3

Ardeiul gras se taie fidea.

Pizza cu salam uscat si ceapa - Pas 3
Pas 4

Ceapa se taie fidea lunga si foarte subtire.

Pizza cu salam uscat si ceapa - Pas 4
Pas 5

Se ung tavile de pizza cu putin ulei, aluatul se imparte in 2 si se intinde uniform in tava cu mainile unse cu ulei (pizza este foarte pufoasa si moale daca aluatul este moale, lipicios). Bulionul de rosii se amesteca cu mirodenii, ulei de masline, sare si se unge bine aluatul cu acest amestec.

Pizza cu salam uscat si ceapa - Pas 5
Pas 6

Apoi se distribuie pe toata suprafata cascavalul ras.

Pizza cu salam uscat si ceapa - Pas 6
Pas 7

Urmeaza ceapa si ardeiul gras.

Pizza cu salam uscat si ceapa - Pas 7
Pas 8

Si la urma feliile de salam din belsug se distribuie pe pizza.

Pizza cu salam uscat si ceapa - Pas 8
Pas 9

Se coace la cuptor la foc mediu, aproximativ 30-40 de min.

Este delicioasa cu ketchup si un pahar de bere :)

Pofta Buna!

Pizza cu salam uscat si ceapa - Pas 9

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (2 pizza medii)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 45 min