Este o reteta inspirata dupa ce am mancat niste pizza la comanda, foarte reusita. De obicei preferam pizza cu pui, ciuperci - dar salamul uscat crocant si ceapa calita m-au convins sa incerc si acest tip de pizza, va recomand si voua sa incercati. Are ingrediente putine, dar potrivite foarte bine dupa parerea mea.
Cat creste aluatul, se pregatesc ingredientele pentru 2 tavi de pizza - se taie salamul uscat rondele f.subtiri(cat mai subtiri posibil).
Ardeiul gras se taie fidea.
Ceapa se taie fidea lunga si foarte subtire.
Se ung tavile de pizza cu putin ulei, aluatul se imparte in 2 si se intinde uniform in tava cu mainile unse cu ulei (pizza este foarte pufoasa si moale daca aluatul este moale, lipicios). Bulionul de rosii se amesteca cu mirodenii, ulei de masline, sare si se unge bine aluatul cu acest amestec.
Apoi se distribuie pe toata suprafata cascavalul ras.
Urmeaza ceapa si ardeiul gras.
Si la urma feliile de salam din belsug se distribuie pe pizza.
Se coace la cuptor la foc mediu, aproximativ 30-40 de min.
Este delicioasa cu ketchup si un pahar de bere :)
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.