Aluat pentru pizza din drojdie instant

Aluat pentru pizza din drojdie instant

Am descoperit că și alt procedeu de preparare a aluatului pentru pizza dă rezultate foarte bune. Aici am folosit drojdia instant de la Dr.Oetker, cea care nu trebuie dizolvată cu apă.

Ingrediente

Drojdie instant
2 linguri
Am folosit-o pe cea de la Dr.Oetker
Făină albă calitate superioară
350 g
   
Sare
0.5 lingurite
   
Zahăr
1 lingura
   
Ulei de floarea-soarelui
3 linguri
   
Apă
225 ml
   

Pași de urmat

Pas 1

Amestecați toate ingredientele, fără a adăuga apă.

Aluat pentru pizza din drojdie instant - Pas 1
Pas 2

Adăugați apă și amestecați cu o lingură, până se prinde făina, sau în aparat de făcut aluat.

Aluat pentru pizza din drojdie instant - Pas 2
Pas 3

Frământați bine cu mâinile, aluatul trebuie să fie moale și lipicios. Acoperiți aluatul cu o folie alimentară și lăsați aproximativ 40-45 de min să crească.

Înainte să-l întindeți în tigaia de pizza vă ungeți bine pe mâini cu ulei și lucrați cu el. Eu îl întind bine cu mâinile.

Aluat pentru pizza din drojdie instant - Pas 3

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 500 g (Cantitatea de aluat ajunge pentru 2 pizza medii)
Timp de preparare: 40 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 5 min
Data publicării:
Notă: 5 (4 voturi)

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 27

Cristina R
Cristina R 24 May 2016, 10:56

Buna ziua, am gasit si reteta de aluat de pizza cu drojdie uscata Pakmaya si vroiam sa va intreb care dintre cele doua aluaturi e mai bun si totodata ce fel de faina sa folosim. Am incercat ieri aluatul cu drojdia uscata si faina 000 de la Lidl si a iesit cam tare. Am respectat intocmai pasii, oare faina a fost de vina? Ma puteti ajuta va rosg sa-mi spuneti ce fel de faina sa folosim? Multumesc frumos!!!!!

lena
Elena (lena) Cristina R 24 May 2016, 12:36

Aluaturile sunt cam la fel, mare diferent nu este, dar la faina s-ar putea. Eu am facut un test cu 2 marci de faina - Baneasa si Dobrogea, ambele bune si de 000. Aluatul a fost de consistenta diferita din aceste 2 faini, o data mai moale, altul mai tare. Cand faceti reteta prima data adaugati faina cate putin, nu toata o data si vedeti cum se framanta. Daca este prea tare, va opriti si nu mai puneti, daca e prea moale mai adaugati.

Stiu ca la toate lumea le place sa fie cantitati exacte si fixe, chiar eu sunt din aia, dar aici chiar nu functioneaza intotdeauna asa.

LIKA4EVER
Lilia (LIKA4EVER) 09 May 2016, 22:05

Am urmat pasii si eram cam sceptica ca imi va reusi, dar a fost foarte bun aluatul...

Nota mea pentru rețetă:
larcrik
larcrik 20 Apr 2016, 16:52

F bun. Nu credeam ca va fi buna pizza daca fac suuper subtire aluatul.

Nota mea pentru rețetă:
DorinaB
DorinaB 05 May 2015, 23:21

De mult vroiam sa fac pizza acasa dar imi era frica ca nu o sa reusesc aluatul... pina azi , am dat de reteta aceasta, iese aluatul perfect!!! o sa fac deja multe combinatii de toping-uri.

 Multumesc Lena pentru site-ul tau si pentru ca ne incinti cu delicatese!!!! 

Poza mea pentru rețetă:
prozatos
prozatos 20 Jan 2015, 19:12

In loc de apa, pune bere...sa vezi difrenta

crismi
crismi 14 May 2012, 10:46

Eu am facut pizza cu acest aluat, dar l-am facut in masina de paine si mi-a iesit foarte moale si lipicios,asa ca am mai adaugat vreo 50-70 grame de faina.

Vroiam sa intreb daca l-a facut cineva cu drojdie proaspata.Eu am pus doua treimi din cubuletul de 25 grame de drojdie, dar mi-a crescut cam mult si pizza avea cam multa coca.Ce cantitate de drojdie proaspata trebuie folosita ?

Si inca o intrebare. Lena,poate stii cum se face aluatul la pizzerii,de iese atat de subtire in pizza si moale.Am inteles ca ar fi un aluat cu iaurt, in care nu se pune drojdie.

Poza mea pentru rețetă:
lena
Elena (lena) crismi 15 May 2012, 09:29

Crismi, eu nu am facut cu droijdie proaspata dar cred ca trebuie sa pui cam jumate din pachetel. Ca sa iasa pizza mai subtire pune mai putin aluat, poti face 3 pizza din aceste cantitati.

Am mai incercat si un aluat cu iaurt si praf de copt, a iesit ca tabla - plus si altele, inca nu am ajuns la unul ca sa-l "bata" pe asta. Mai incercam :)

Lucelu
Lucelu 30 Nov 2011, 14:25

Ahaaaaa uite o reteta cu care nu am sa dau gres, voi face astazi pizza pentru jumatatea mea, pe urma va scriu impresiile :)

Nota mea pentru rețetă:
maria2011
maria2011 17 Feb 2011, 12:41

dar nu merge si cu drojdie proaspata?

Galia
Galia 08 Dec 2009, 22:42

E fff bun acest aluat, perfect pt pizza!

Nota mea pentru rețetă:
iulisa
iulisa 13 Jul 2009, 14:14

"Drojdie 2 ling" inseamna 2 linguri sau 2 lingurite?

lena
Elena (lena) iulisa 13 Jul 2009, 14:16

Ling inseamna linguri, la lingurite scrie clar "lingurite"

Arată toate comentariile